Thursday, 29 December 2011

tentang dhia..





tentang dhia..
aku xde la follow sgt cter ni..mklom la..
student kn.. ececececececece....hahahha
aritu kt hostel tgk gak.. coz aku tgk on9..
tp dh lme2 dh xleh tgk da.. intrnt slow sgt..
cter ni nora danish kiut sgt..
mke die nages..mak aiii.. sgt comel ok..
n siyesly die sgt cntik bla bertudung.. :D
aku nk cter byk2 psl cter ni pon x leh gak..
tp tunggu aku downld nnt..lps hbs final aku nk tgk
tp ape yg pasti episod2 terakhir tu leh wt nages..
tp aku x nges ok.. mlu r.. krg jap gi kne bahan ngn mak aku ngn adik lelaki aku
cter ni kn.. aku leh rsa bila die tersepit antara nk pilih si zikir n si raffi..
waaaa...pengalamn gitu..hahaha(xde mknenyeee....)
watak antagonis dalm citer ni
fuhhh...wt aku rese nk cekek2 jew.. adooii.. ape da..jahat bebenor..
wt hero die.. not bad jst aku geram giler ble yg episod akhir tu
npe die xmperthankn dhia..sian gler kt dhia..
tp nk wt mcm ne kn.. die ank lelaki.. so die kne utamakn ibu die bru isteri die
lg satu cter ni seket2 "bomoh"tp tu la realiti..
zaman dh moden pon..tp ade lg yg jmpe bomoh....
ending die aku dh mcm dpt agak da time tgk last2 episod ni..
yg wtak si melly tu huhu..sgt ske..
menjadi gler wtak die...

aku: mem mke mem mcm pelakon la..
lectr: mcm spe?
aku: ala.. mcm yg blkon dlm cter jahat tu..yg gegster tu..
lectr: mcm melly ea?
aku:haaaa.... sbiji la.. sya dari awl sem nk tnya kot2 adik beradik ngn die ke..
lectr: eeee...xnk die jaht sgt..
aku: hahahhah..tp lawa ape..

Wednesday, 21 December 2011

blog aku diari aku

aku bkn dari family kaya..
sbb tu aku akn berusaha utk bljar n belajar...wlpn ade org pnh ckp x smti bljar tinggi leh hidp sng..aku akui sume tu..sbb rzeki,ajal,jodh,maut sume kehendak Allah...tp yg penting niat kta..lgpn x smtinya bila kita sng skrg kita akn sng smpai bla2..N xSmsti kita sush skrg kita akn sush smpai bila....Allah x akn ubah nasib seseorg melaikn kita berusha utk berubah..
aku nk berjaya bkn sbb nk KAYA...sbb KAYA bkn impian aku..
wlpn ade kwn2 aku yg nk bf yg KAYA tp enth r..myb aku x nmpak apa yg dorg cari kt "KAYA"..siyesly...aku xnk jd kaya....aku x twu npe.. ???
aku jst nk jd sorg yg mampu nk bals balik jasa parents aku n opah aku..
if nk blas jsa dorg x smstinya perlu KAYA kn...
klo bole stiap ap yg aku nk...aku nk dari titik peluh aku sndiri..
bkn gne wit parents aku....
sbb tu bila time cuti sem jew..aku akn kerja..
xkira la kerja apa..aslkn halal..
n aku xkisah kne jalan kaki jaoh...
hahaha..kt umah aku ade je nma motor..
tp..nk harap aku bawk..xpe la....
cukup la terlanggar dinding rumah aritu...
bkn nk tunjuk baik or ape..
tp.. if aku kerja mst ad somthg yg aku akn beli utk fmil or opah aku..
mcm first2 kerja time lps spm..wit hasil kerja aku tu..
aku beli baju utk mak,ayah,n adik lelaki aku.. utk adik pmpuan aku belikn rntai tp bkn rantai mas la..rntai slver korea.. n utk opah aku..aku jst bg wit jew..sbb opah aku..klo aku belikn brg jap ag..die bkn pakai..so baik die gne wit yg x sberapa wt blnja....time aku kt terganu pon..aku adew wit sket..aku mst ingt opah aku..wlpn bkn stiap sem..tp mst ade ole2 la.. aku belin tudung utk opah n mak or kopok2 kew..
ble keje time cuti sem pon sme.. enth r.. ap yg psti aku rse puas ble tgk org2 yg pentg dlm hdp aku gne brg yg aku bg.. :)sbb aku bkn slalu dpt belikn..time aku ade wit je aku leh beli..dats why aku hrp sgt..if satu hari nnt dh ad kerja sndri n sift yg ade skrg xhilng... aku takot sbb makin brjaya seseorg tu sift baik tu akn hilng..
sbb kita mkin digoda dngn nikmat dunia..wlpn sbrnya kta x sdr....mak aku pnh ckp..semntara leh belajr..beljar la....

Saturday, 17 December 2011

teman terulung...

pg2 bgn aku search lgu anuar zain..
tbe2 trjumpa lgu TEMAN TERULUNG...
mula2 dgr tros tringt kwn2..
kwn2 kt kmpus dlu..kwn2 kt fb yg aku rapat..
skrg bzi dh jrg dpt chat ngn kwn2 kt fb..
dh jrg dpt contct kwn2 yg kt kmpus dlu...
sori..

bila teringt kngn kt kmpus terganu dlu..
ayarkk... sdeyh wooo...
satu2 muka terlintas kt muka aku ...
meleleh air mata..aduhaiii...
byk kngn ngn dorg... TERUTAMA FARA FAUZIA
dh la roomate aku...
die la yg slalu guide aku stdy...
kdg2 klo aku tdo die yg gerak soh stdy..
die gak la klo aku x phm die ajar..
hmm...bila la leh jmpe dorg lg..
agk2 leh x nk gi kmpus dlu n tdo sne ramai2 balik...
nk rasai kngn satu persatu....
aku knl fara ni dari sem 1 kot..dari jiran bilik
smpai la jd housemate aku...
dari aku x twu nk make up..smpai la die ajr nk pakai make up..
die kot yg slalu dgr aku nye bebel ni..

kwn2 kt fb lak..aku x rapat sume
jst beberapa org je aku rapat...
yg sng nk borak wlpn x pnh jmpe..
ade yg chat dh nk msok 3 taon pon ade..ade yg knl dari zman myspace
smpai la ke fb..aku twu ade yg terasa bila aku dh jrg cht..
mntk maaf sgt2...bkn sombg tp bzi..
tp syes..bzi x bermkna aku lupe kt korg..
kdg2 ade yg anta msj..tp x smpt nk reply..
or time tu x de kdit. sori sgt.. bkn nk bg alsn
tp tu la reason die.. nnt nk jmpe r sume2 kwn fb aku yg rapat2 ni
ade yg pnh jmpe.. tp ade yg dh cht 3 taon tp x jmpe2 pon ade..
nnt kita jumpe sume k.. :)

Friday, 16 December 2011

buka mATa...BuKa Hati




kta kne ingt tw..wlpn satu dunia ni..x nk syg kita..
kita jgn takot or sdeyh..sb ALLAH akn sntiasa syg kita...

if satu dunia ni... xnk maafkn ksalahan kita..
kita kne ingt yg ALLAH sentiasa maafkn kita
if kita btol2 mnyesal dgn apa yg kita buat

if satu dunia ni..xnk dgr luahan hati kita..
kita kne ingt ALLAH tu sentiasa ada utk dgr luahan hati kita..
stiap luahan tu lbh bermkna sbb yg tahu hanya antara kita dan ALLAH

if satu dunia ni xnk tolg kita bila kita susah..
kita kne ingt yg ALLAH sentiasa ada utk tolong kita
n hanya ALLAH yg dapt tolg kita.. :)




Thursday, 15 December 2011

mlm td kn...rse mcm kne kaco je...

mcm bese la kn.. aku kn ske dgr citer jam 12 mlm2
hmm..... n mlm td aku tdo lambt la gak..
kol 3 kot bru tdo.. time tdo tu kn..
aku mcm trsedar yg ak ade dgr bunyi nafas kuat sgt..
mle2 ak cari gak pnye tu.. tp xde la smpai wt ak bngon ..
aku jst rapatkn kt fida je..
kot minah ni bunyi nafas die kew..
tp xde lak bunyi nafas die...
lps tu kn aku dh mcm x bpe nk tdo la kn...
aduhaiii..~~~
enth mcm ne tibe2 rse x leh gerak lak... rse mcm kne pgag je..
ape ag aku mcm wt bunyi cane ek nk ckp..
klo mlut korg kne tutup.. so korg nk brckp mcm tu la..
hahaha korg bygkn je la....
aku tgk si fida ni die trjga tp x twu r die mngigau ke.. or x..
hahahaha
tp yg pasti aku tdo balik tp mcm rapat gler r ngn fida....
time tgh sdp tdo....enth ape la plak si fida ni mengigau..
aku dgr die bercakp...tp ape bnda die mngarut aku x twu..
xmo r twu..takot woooo~~~ hahaha

mcm yg aku pnh citer dlu...
time dip lg r terok... dgr bunyi bby nages tgh mlm
bunyi pompuan gelak2..bunyi bilik ats tarik2 katil n meja~~

Wednesday, 7 December 2011

Citi kucing ku...

dlu..time kecik time aku tinggal dng opah aku kt kg..
aku ade sekor kucing tw.. opah aku ckp..kucing tu datg
since aku bby lagi lps aku secara rasminya duduk ngn opah aku...
mst trntnya-tnya npe aku dok ngn opah aku time kecik??
sbnrya time bby aku ni kuat sgt menangis....
smpaikn bila mak aku anta kt rumah pnjga.. penjaga tu xnk jga da
sbb aku nnges mnakutkn.... klo bby nanges xberhenti-henti mst r problm nk jga kn..
so mak aku anta kt kmpung.. bila dh lme kt kampung....
mak aku nk amek balik mmg opah aku x bg r..
dh syg la kata kn...n ble menginjak dewasa aku sndiri xnk dok ngn parents aku
aku lg selesa dok kt kg dngn opah aku...

ok berbalik pd kucing aku tu...
kucing tu aku nmakn die citi... tp xde la slalu sgt pnggil ct
slalu pngil MEOW jew...huhu
kucing aku ni die mix colour grey,white,itam
die kucing bertina.. aku time kecik2 slalu main2 dngn die
mklom la..nma pon time kecik...
lps tu kn aku syg kt kuncing ni... cume time kecik2 dlu aku ni mals byk main jew....
coz besenya klo bg mkn opah aku yg bagi...tp tu x bermkna aku x syg taw..
coz aku pon bg die mkn gak..jst bg mkn kt kucing tu sme2 ngn opah aku..
sbb ape aku syg kucing aku????
sbb if mlm2 or siang2 time aku n opah aku nk gi kedai
kucing aku mst ikot..die akn ikot smpai la depan rumah opah aku..
die akn tunggu aku or opah aku balik... die xde la ikot smpai gi kedai..
tp bsenye die mcm anta kiteorg separuh jaln..
n ble kiteorg balik..die pon sme2 msok umah....
sbb ape lagi aku syg kucing aku???
sbb tiap2 malm time tdo..die mst tdo kt luar kelambu tepi kepala aku... :D
so bila aku sedar..aku akn msokn die dlm kelmbu n bg die tdo sblh aku..
klo die terjga bsenye aku akn usap2 die... kucing kn suke kne belai
knpa aku ske kucing aku lg???
sbb kdg2 bila aku kne marh ngn opah aku... mst die dtg dkt kaki aku
die main2 kt kaki aku....
sbb ape aku syg kucing aku???
sbb die kn bila ade ular msok umah..mst die yg detect dlu...
so bile tgk die pndg satu tmpt tu lme n mcm ade somthg so kne la tgk..
coz kdg2 serangga besar pon die pndg gak...
sbb ape aku syg kucing aku...???
sbb die byk da lahirkn bby2 kucing yg comel2
n disebbakn faktor usia die yg tua...
ank2 kucing tu byk mati coz x cukup susu....
so aku la yg bsenye akn tanam ank2 kucing tu...

tp....................
kucing tu da mati...
aku ingt lagi time 2002 time tu aku umor 12
aku ade seminar upsr kt sekolh..kne tdo sne 2 ari
so bila balik..tgh best tgk tv aku tnye opah mne kucing
opah aku ckp kucing dh lme x balik....
aku sedeyh kot time tu... nagis teros..x twu npe...
lps tu..selang 2 or 3 ari..
aku terjumpa kucing aku bawah kereta lama pak cik aku kt umah tu..
kereta tu mmg pak cik aku letak kt situ..n kereta tu tmpt permainan aku n
cozen2 aku...konon bawk2 kete la time tu....
bila dh jmpe aku bg twu la opah aku...
bila aku tgk pak cik aku tanam kucing tu..
sdeyhnye...makkk aiii...x terkata..
aku ni klo nages x ske dpn org..
terutama MAK,OPAH,AYAH,ADIK BADIK,MAK CIK,COZEN sume2 la sng cter..
aku akn pakai tuala nk cover mke...
bila ingtkn balik kucing tu...
aku rse sdeyh coz die sgt setia..lbh setia dari org yg knl aku
aku ade pic ngn die... time tu kt ats tngga anjung umah opah aku
tp..... time tu aku selekeh...tgh isap botol susu..kucing tu sblh aku..
huhuhuhu....
kdg2 bila tgk wrna kucing yg lbh kurg sme dngn Citi ku tu..
aku mst tros tringat die..kdg2 aku pegang kucing yg aku jmpe tu
tp syg... kucing yg aku jmpe tu die x slmbut Citiku...
skrg umo aku dh 21 dh 9 taon die xde..
tp aku xpnh lupe Citi ku.... :D

Thursday, 15 September 2011

adakh aku akn mnjadi kurus...teeettttt!!!! hahaha




hari isnin mula la prjalan sbg student balik kt kmpus uitm puncak alam
fuhhhh....
ade kne mngena ke dng tajok aku dng aku jd stdunt?
mst la ade.. adoiii
kt puncak alm ni die ade tngga tw...
tngga nk naik kolej la..
housemate aku ckp ...tngga tu ade 284 ank tngga tp aku x sure la kpstian die..
tp dorg kata time dorg orentasi aritu ade tulis kt situ jmlah ank tngga tu...
lps tu dorg kata klo batu cave ank tngga die 272...
tp enth la.. nnt free aku kira...hehe


aku cter kt beberapa org kn..
dorg leh x caya tngga tu tinggi
siap ckp pendek je kot..
batu cave tu tinggi..
perggghhh berasap telinga...try naik tgk...
semput ke pengsan tros...

aku ingt lagi kot bapak aku ckp bgus la tu tngga tinggi
nnt stamina jd kuat...adoii leh lak bapak aku ckp mcm tu
klo ckp nk belikn kereta sebijik..sjuk gak la aku dgr..
hehehe.....

aku x rasa aku akn kurus... sbb ape??
b4 naik tngga mkn dlu...
lps naik tngga lapar balik..
nseb bek aku x tapau beli nasi bungkus utk cover lapr..
so aku decide mkn kt bilik je lps naik tngga..

first time naik tgga kaki dh gigil...
sakit wooo.... mlm tu time jumpe ilah..
die dh pesan tngga tu tinggi
mule2 die naik die 3 kali bernti..
so dh ckp 3 kali tu..
mcm xde ape la sgt kn....
tp aritu aku naik ngn mira... nk gi amek cop ksihtn
brkali-kali kot aku berenti
adooiiiii...
klo tngga batu caves die straight jew ke atas..
tp klo tngga kt uitm ni..die bengkang bengkok sket.. die x straight
so kepada SAPE2 YG X CYE AKU CKP TU....ce try kira.. okew:D

tp leps ni aku akn bwk air smbil naik tgga..
naik lenggang2 jew... pnt berenti tgk pmdgan..
cantik tu pmndgn kt situ... i like





new information...
aritu aku kira.. rse nye tngga tu mcm xsmpai 284 jew...hehhe.. sori.. nnt atie kira balik..hehe rse mcm tngga tu 234 je..

Friday, 2 September 2011

haRI rAYa DatANg laGi... part 2



ari isnin aku gerak balik kg ngn mak cik aku....
dlm kol 7.15 gerak.. mak cik aku ni.. die ckp nk gerak kol 6 lebh..
tp smpai kol 7.15 bru aku gerak.. aku ni kol 5.30 dh siap mndi..
excted hahaha..

dlm prjalnan tu aku pnye r ngntok..
tp mak cik aku die brborak.. aku layan je la..
tp aku curi2 tdo gak..
mne x ngntok.. satu mlm x tdo..
gile berat pale otak ni..

smpai kg dlm kol 9 rse nye...
smpai kg.. ape ag
"pida.. meh sini meh.. meh sini angkt brg kak ti msok rumah.."hahaha
sian budk kecik tu...
"pida.. npe gigi brterabur gitu...hahahha"adoiii dh x comey da..

smpai dalm umah plan gi tg malim..
gi beli kusyen bru opah...
hahha.... perghhh bru kol 11 aku rse mcm dh kol 3 ptg die pnye pnas
dari satu kedai ke satu kedai.. aaaiihhh pnt bebenor rsenye...

aku gi tg malim ngn mak cik aku anjg, ateh, ucu, mak aku.. cozen aku, pida n aku
mcm sempit gak la kn kt blkag tu..kete persona mak cik aku tu bkn van kn..so xde la beso sgt..mak aku kt dpn relx je.. siap tdo ag
ahhaha.. aku n mak cik siap gelak lak..

pnt round kt tg malim.. gi slim rver plak...
perghhh.. siap nmpk polis kot kt tepi jaln..
"piee tunduk piee... hahhaa" wt gelak jew.. takot polis nmpk kteorg mcm sardin dlm kete..hahaha
smpai slim river.. haiiihhh ni la pekan yg aku slalu gi dlu....
aku nk fie gi follow mak cik aku anjg..
yg si mak aku, ateh n ucu gi cari kusyen..
si fie ni smpt gak la mengepau anjang aku shawls..hahahah

dlm kte otw nk balik tbe2 phone ucu brbunyi
haaaaaaa....mak lang aku kt umah dh bising..
die bru smpai kteorg xde.. xde org nk msk..
ahhaha.....
ape ag.. si ucu wt drama tv...
"ariana.. ckp kt mak lang..kteorg kt balai polis mokde die trlnggar lps tu trmbuk org"aku n yg lain mcm nk mati tahan gelak..ahhahhaha
adoiii.... lmbt btol rse nk smpai umah time tu...

smpai umah ape ag..kne bebel ngn mak lang..
hahaha...
lps tu tlg ptong daging ape yg patot..
lps tu aku bring.. pnt r.. pale berat sbb x cukop tdo...

mlm tu time brbuka..gler r..mcm2 lauk makn...
ada lauk kari kmbeng,dagin msk kicap, sup tulg, aym pencen lemak cili padi...
yang xleh blah..
ucu aku makn smpai penoh satu pinggan die...






last2.. xhbs pon.. hahaha... taon ni turn cuci pnggan si iqa n si pipi
hahaha.. bsuh la korg ye.. kak ti dh brsara da...hahhaha
lps tu mlm tu bdk kecik main bunga api.. org tue main mercun..
aku tgk jew.. x brmnt nk main..
tp sian kot.. ank si kak long si ar-rayyan nages sbb terkejot bunyi mercun
si anak ucu dlm buai leh terjaga..hahahhaha....
kesian.......

Thursday, 1 September 2011

haRI rAYa DatANg laGi... part 1

oke.. kt post kali ni aku nk cter psl hari rya aku lak..
aku balik kg ari isnin pg.. mak aku n fmily aku balik ahad subuh..
dats mean spnjg ahad tu aku duduk umah sorg2..
subuh2 mak aku dh kejot pesan itu ini
aku dengan mke mamai dengar je..
-bsuh kain,
-sidai kain
-lipat kain
-rumah kems
-paip ari jgn lupe tutup
-api dapur tgk
-pwngi mah jng lupe psg b4 kuar
-kunci umah elok2
lps mak aku gerak.. aku pon tdo..hahhaha
ngntok gler.. mlm2 tdow lmbt tgk tv..

bgn pagi aku dh dok temenung.. pe benda nk wt dlu ni..
dh fkir pnye fikr kain r kene settle dlu.. ptg aku nk kuar beli brg jap..
krg ujan x psl-psl jew..
lps tu aku wt la keje lain.. bsuh pnggan yg xbsuh...
siap sume keje ak pon siap nk kuar..
mle2 kalo ikot hati ni mls bebenor nk kuar.. mklom la.. aku ni bkn ske brjaln sgt
tp sbb bju rya x beli lg kne la kuar gak
dlm kol 3.00pm aku smpai kt plza alm sntral..
mak aii berasap je aku tgk ble sume bju kurng yg aku datg aritu hrga die 200++ leh lelong dlm hrga 150 je... aissshhhh....
tp.. aku x beli pon sbb bju kurg dh beli .. mne leh beli byk2 bget lari daaa....

dh siap beli brg aku gi round2 kt complx pkns.. cari shwls..
mak aii shawls byk aku x brknenan
last2 berkenan kt 1 shwl ni.. hrga die 23hinget.. amek ko..
adoii.. dlm baget pnye baget.. over baget da utk shawls

dh siap beli brg aku balik... adoii pnt kot. b4 tu beli mcd utk brbuka pose..
dh siap balik umah mndi2 kms brg nk balik esok...
mle2 dok umah time siang xde takot sgt dh lme2 takot gak kot..hahha
dh siap packing brg.. trasa rajin lak nk gi cuci bilik air besor n kecik..
best gak kot main2 air ni...hahahha
tup2 ad msj masok
"ayongti mak soh bwk ini. bwk itu.."
adoii mak aku ni... byk btol soh bwk.. siap aku kne wt reminder dlm phone sbb takot lupe
klo lupe krg x pepsl bom atom meletop..

satu malm tu kot aku x tdo.. brjga smpai kesubuh..

Tuesday, 3 May 2011

3 tahon rupenye aku kt TErengganu... perjalnn dh pon hbs kt sne..g





ari sabtu aritu..30/4/2011 aku bertolak gi terengganu ngn wawa, pija, & sara. aduhaii..klo naik bus siang2 ni mmg saket pinggang aku.. lps tu mcm2 aksi tdo aku wt kt dlm bus tu.. aku baring siap kaki atas bngku. ngn bntal kecik yg ad aku pon tdo dngn lena gak r kn..hahha...
tpppppppiiii.. smpi kt dungun.. pale aku dh pening.. nseb bek ad plastik.. (MUNTAH R... PE AG) lps tu ak ngn dorg ni gi mkn kt mcd lak isi balik ape yg kuar td..lapar r...

ble smpai kt kmpus.. waaa..rindunya ak kt kampus.. rindu nk gi klas :)
dh hbs rupenye prjalnan aku kt situ... byk PNglamn yg ku kutip..
pahit, manis, mcm2 la... huhu
smpai stiap bnda yg aku wt pon ak rse nk tgkp gmbr...
huhu
aritu ak gi trgnu sbb nk wt prsntation.. ALHAMDULLILAH dh selesai pon sume...
jst skrg tunggu result jew.. ad rzeki smbg r..
time kt ganu ak pnye r mngidam nk makn chicken chop kt hazln bistro tu..tp tutup da time aku gi tu.. waaaaaa :(
tp cuaca kt sne sgt pans..kulit muke ak dh r sgt snsitif ngn pns.. skjp je leh burn...
tu slh satu sbb npe ak x ske kuar ble kt shh alm...

ad mlm tu ak ngn pija,sha, wawa, mira gi karaoke kt permint....
dh lme gler x gi karaoke... hepi mlm tu... wlpn sore xde sbb slesema n xsdp dr dlu..aku nyanyi gak r kn..hahahha
sbnrya rse x puas gak nk jln2 kt ganu ag... hmm... ad mse nk gi lepak sne r..gi cuti2

ble dh nk balik..dlm bus ak tbe2 tringt kngn2 kt k.trgnu ngn kwn2 aku..
skjp je ea 3 tahon ni... umo aku pon dh 21?? fuhhh...
dh mngijak ke tua aku ni...
waduh2....

Tuesday, 26 April 2011

AngKARA rePORT PraktikAL


perrghhh..... akibat duduk lame2 mgadap laptop
pinggang..dh sakit mcm org tue..
ayarrrkk.... ni la angkara wt report ni
nek gler ak sakit pnggang ni...
bg twu BUNCIT die leh ckp mcm org tue...
eee...bg twu mak pon, mak ckp mcm org tue
pnggang sket, tulng belag saket...
ada r gak nmpak mcm org tue... :P
HELLLLLLLLLLPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 23 April 2011

kngn with pija and the gang...

time aku n pija and the gang gi mydin merayap..hahha..bes gak merayap ngn dorg..huhu






Thursday, 21 April 2011



ni untuk yg lain...
untk wawa,nik, mira..pija, gha, sha,sara,nini,nina,eda, ismey azy,ain,kak aina,kak jema, erma. farha... along,kamilah...sori kalau ad yg tertinggal... korg sume the best...
atie mta maaf if spnjg korg sume knl atie, atie ad wt slh ke.. sori k.. :)


ni kak jema,xkn lupe petua2 kcntikan die
tgk r die..cntik kn..gud luck akk..:)
sara yg berlakg skali tu..tanx sbb jd
pneman naik bus....huhu..gud luck sara
yg depn pggn aiskirm tu..erma n kamilah
atie doakn korg brjya k.. jangn lupe atie tw..


ismiey and azie ni first roomate aku.. tanx azy
sbb tlg jga atie time demam..tanx to ismiey
sbb pimpin tgn atie time atie nk gi tndas time demm
tanx kt korg..huhu syg korg.. :) atie dokn korg brjya
dlm hdp....


ni farha n pija.. to farha gud luck k:)
to pija gud luck n tanx..sbb slalu gak jd mngsa
dgr aku membebel...huhu
ni gha n along...to korg tanx sbb jd kwn atie..
tanx gak sbb dgr atie merapu klo msok
bilik korg..huhu
ni nini n wawa.. to nini gud luck gak hope
nini brjya dlm hdp..to wawa tanx gak sbb
slalu merapu sme2... tanx wawa
ni ain n nik..dorg 2 org ni..yg meghppykn
kelas.. hope korg brjya..to ain.sori kalo ad
tertepok ko smpai pedih tgn ko.huhu..to
nik..u rock beb....



enjoy tw tgk pic2 ni..











ni untuk kawn2 yg lain... untk kamu..kamu..kamu....

kt uitm tu.. kalo xde FEndi,punk,Alif n Angah..
yg kdg2 slalu saketkn hati aku.. aku rse mst x meriahkn zaman stdy aku
wlpn kdg2 berasap n berapi gak r ble kne buli ngn dorg..
tp korg tpp best kot.. aku doakn kn korg berjaya k..
mst rindu nk pukul korg hahha...nk ketok korg gne bku office..



yg pakai bju kelabu tu alif... n yg pkai bju itam tu punk
dorg2 ni slalu buli aku.. pdn mke kne pukul ngn aku....huhu
to alif aku doakn ko brjya dlam hdp ko... tu la spe soh pndah melaka..
kn dh rindu kt kteorg... to punk..hope ko pon bjya dlm hdp ko
korg jgn lupe aku tw.. hahha.. (sya mngsa buli anda) :P


ni yg baju itam tu FENDi n yang baju putih tu aiman
fendi ni adlh ketua pembuli2 aku...hahhaha..asl nmpak
aku "hie hoeeee" sengal... to fendi..aku doakn ko hepi n bjya
dlm hdp ko..smoga ko dpt cpai cita2 ko.. to aiman, die ni
pling tue dlm kels kteorg..huhu..die ni xde la buli aku sgt
berani nk buli??huhu...to aiman.. hope ko pon bjya dlm
hdp ko.. smoga kau dpt capai cita2 kau.. :)


lelaki dlm pic ni..tu la angah...merangkap
org yg mle2 pnggil aku kuda...smpai akhir
sem org pggil aku kuda.. aduhhh...huhu
to angh..atie doakn angh brjya dlm hdp..
hope stiap ape yg angh wt brjya k..:)


ni daus.. pling jmbu kot hahhaha.. to daus
tanx sbb slalu tgk2 n laptop aku ni..hehhe..
hope ko bjya dlm hdp ko k.. hope kau dpt cpai cita2 kau


ni awis, to awis wlpn kte x rapt sgt.. tp ko still ak angp kawn
hope lps ni ko brjya dlm stiap ape yg kau buat k..
ni jefri, wlpn aku x rpt sgt ngn kau aku doakn
ko brjaya dlm hdp n dpt ksihtn yg baik..:)











kamu..kamu...kamu dihatiku...:)



rupenye...dh 3 tahon da ak stdy kt uitm k.trganu..
rse mcm bru smlm je ak beratur nk gi daftr kt dewan..
rse mcm bru smlm je family ak anta gi hostel
rse mcm bru smlm je ak gelak2 kt uitm
rse mcm bru smlm je ak dok stdy sbb final...
rse mcm bru smlm je..ak borak2 ngn kwn2 ak kt hostel
rse mcm bru smlm je ak jejak kaki kt terengganu..
rse mcm bru smlm je..jaln kaki gi pasar mlm kt depn uitm tu..
rse mcm bru smlm je ak n kwn2 naik bas kayu yg dlu lalu dpn uitm
rse mcm bru smlm ak berebut-rebut beli makn kt dpn hostel tu..
rse mcm bru smlm je jd mgsa buli ngn punk,fendi n alif... saket jntog ak ngn dorg..
rse mcm bru smlm je ak jogging ngn kawn gi pantai chendering...
rse mcm bru smlm je ak ngn fara, fendi, han and aina gi wt first assgmnt
sume rse mcm bru smlm..
tbe2 aku tersedar yg...sume ni nak tamat da..
lps ni tamat da dunia diploma..
welcome degree n work
siyely ak akn rindu korg....

sepanjg kt uitm ni mcm2 ak lalui, mcm2 ak kngn ad kt hati, mcm kwn2 ak jumpe..
without korg.. mst xde pnglm2 ni..:)






ni fara kwan n roomate aku, syg r kt minah sorg ni..to fara tanx sbb jd kwn aku
tanx sbb slalu dgr ak membebel, slalu dgr aku merapu, tanx sbb dgr problm ngn aku
fara, tanx tw sbb ajar aku make-up..kalo ko x de.. mmg ak x reti r nk solek2 ni..
aku knl ko dr sem 1 ag hope..lpas ni kte x lost contct.. tanx kt ko sbb bawk ak gi jaln2 kt kelntn dpt gak r ak naik sampan gi thailnd tu..hehhe... tanx kt ko tw..
kdg2 rindu r nk goyang2 katil bg ko x leh tdo.. huhu love u babe:)




ni pulak atiemu... huhu, die kwn baik ak jugk.. slalu dgr ak membebel
tanx ea tie sbb jd kwn ak tanx sbb dgr aku brckp smpai x leh bhenti
lps ni jgn rse rndh diri ag k :) , kau kawn paling comel la....kdg jelz tgk ko
putih bebenor. ak suke usik dak degil ni sbb die geli kt kaki..kalo die geli
silap2 leh terkencing tw kt suar..hehhe.. syg ko r beb..ak doakn ko hepi
n capai cita2 kau k... hope lps ni kte x lost contc tw... sori kalo ad wt slh kt ko
jgn lupe cube lg rsepi megi mangga muda tu..hahahha:P


han and aina. korg pon kwn yg aku mule2 knal ble brtapak kt uitm ni
to han.. tanx sgt han.. siyesly han sorg pndegr yg baik..atie ske sgt kalo nk
dptkn nasiht dari han...cara han bg nasiht..btol2 menusuk diKALBU..hehhe
han baik sgt.. lembut.. n paling pnting SWEET...hhhehe.. (ayt bodek) han baik ngn atie
n tanx han sbb jd kwn atie..
to aina...this gurlz..huhu..komik gurlz..nseb bek x ultramn gurlz tw...(huhu)
aina ni sorg yg kelakr giler..ske usik die.. huhu..aina sori tw kalo ad usik2 aina
yg wt aina kecik ati ke..jntong ke..hehhe.. aina pon sweet.. aina pon baik.. hehe..
tbe2 rse rindu tgk aina mamai bgn TDO...hehe.. tme tu mst aina mcm terpinga-pinga..
hope aina n han brjya dlm ape yg korg wt tw. ..:)


ini huda n yaya.....
to huda yg purple tu.. tanx sbb jadi kwn aku gak..sori sbb selalu gak tarik bulu kaki ko..hahha.. kalo ak nk ingt ko je mst ak ingt faizal tahir.. rakamn miming faizal tahir tu masih tersemat di dlm laptop ni.hahha.. kalo stress mst aku tgk lps tu aku gelak...sumpah klakr r ..
to yaya yg pink tu..tanx sbb byk tolong ak wt bel.. siyes klo ko x tolg mst ak x twu nk mtk spe tolg..hahha..ko je yg rajen nk tolg.. huhu..sori kalo ad wt slh kt ko.. huhu..


ni kak teha, to kak teha....tanx sbb byk tlg atie wt assgmnt..
tanx sbb byk tunjuk pe yg atie x twu.. sori kalo ad terkasr bhasa
or trkurg adab.. hehe.. kak teha kn tue sket.. so ayt kene POWER...
hope kak teha succes dlm hdp..n dpt HUBBY hehhe..to produce baby.. :)
kak teha kn nk kwen.. nk jadi mummy teha.. so sweet.. (ampun kak teha..gurau je..):P
berpeluh aku taip ni..krg takot kne makn kaki kak teha lak


kak mai.. yg baju biru tu tw.. to kak mai.. tanx taw sbb slalu bawk atie n the gang gi makn restoren kt bwh jmbtn tu.. huhu.. kak mai baik sgt.. n tanx sbb slalu gak jd mangsa dgr atie membebel..heheh.. to kak mai.. ble nk mai shh alam..rindu sme kamu loorr..huhu hope kak mai hepi with hubby forever ..kawen ajak tw.hahahha
muuaahh love u akk..


to emin.. aku doakn ko hepi n brjya dlm hdp ko..
dlu kite pnh rpat.. n ko pnh jd kwn aku..so smpai ble2
aku akn anggap ko kwn aku.. sori if aku pnh ad wt slh kt ko...
:)


antar pic kngn kt uitm






ni time gi wt first assgmnt luar...

time ni gi mkn ngn fendi, han, aina, fara, daus...

time ni mkn ngn naqi,punk,han, aina and fara kt cafe...


lepak2 lps wt assgmnt

eyla n punk

bbq