Thursday, 15 September 2011

adakh aku akn mnjadi kurus...teeettttt!!!! hahaha




hari isnin mula la prjalan sbg student balik kt kmpus uitm puncak alam
fuhhhh....
ade kne mngena ke dng tajok aku dng aku jd stdunt?
mst la ade.. adoiii
kt puncak alm ni die ade tngga tw...
tngga nk naik kolej la..
housemate aku ckp ...tngga tu ade 284 ank tngga tp aku x sure la kpstian die..
tp dorg kata time dorg orentasi aritu ade tulis kt situ jmlah ank tngga tu...
lps tu dorg kata klo batu cave ank tngga die 272...
tp enth la.. nnt free aku kira...hehe


aku cter kt beberapa org kn..
dorg leh x caya tngga tu tinggi
siap ckp pendek je kot..
batu cave tu tinggi..
perggghhh berasap telinga...try naik tgk...
semput ke pengsan tros...

aku ingt lagi kot bapak aku ckp bgus la tu tngga tinggi
nnt stamina jd kuat...adoii leh lak bapak aku ckp mcm tu
klo ckp nk belikn kereta sebijik..sjuk gak la aku dgr..
hehehe.....

aku x rasa aku akn kurus... sbb ape??
b4 naik tngga mkn dlu...
lps naik tngga lapar balik..
nseb bek aku x tapau beli nasi bungkus utk cover lapr..
so aku decide mkn kt bilik je lps naik tngga..

first time naik tgga kaki dh gigil...
sakit wooo.... mlm tu time jumpe ilah..
die dh pesan tngga tu tinggi
mule2 die naik die 3 kali bernti..
so dh ckp 3 kali tu..
mcm xde ape la sgt kn....
tp aritu aku naik ngn mira... nk gi amek cop ksihtn
brkali-kali kot aku berenti
adooiiiii...
klo tngga batu caves die straight jew ke atas..
tp klo tngga kt uitm ni..die bengkang bengkok sket.. die x straight
so kepada SAPE2 YG X CYE AKU CKP TU....ce try kira.. okew:D

tp leps ni aku akn bwk air smbil naik tgga..
naik lenggang2 jew... pnt berenti tgk pmdgan..
cantik tu pmndgn kt situ... i like





new information...
aritu aku kira.. rse nye tngga tu mcm xsmpai 284 jew...hehhe.. sori.. nnt atie kira balik..hehe rse mcm tngga tu 234 je..

Friday, 2 September 2011

haRI rAYa DatANg laGi... part 2



ari isnin aku gerak balik kg ngn mak cik aku....
dlm kol 7.15 gerak.. mak cik aku ni.. die ckp nk gerak kol 6 lebh..
tp smpai kol 7.15 bru aku gerak.. aku ni kol 5.30 dh siap mndi..
excted hahaha..

dlm prjalnan tu aku pnye r ngntok..
tp mak cik aku die brborak.. aku layan je la..
tp aku curi2 tdo gak..
mne x ngntok.. satu mlm x tdo..
gile berat pale otak ni..

smpai kg dlm kol 9 rse nye...
smpai kg.. ape ag
"pida.. meh sini meh.. meh sini angkt brg kak ti msok rumah.."hahaha
sian budk kecik tu...
"pida.. npe gigi brterabur gitu...hahahha"adoiii dh x comey da..

smpai dalm umah plan gi tg malim..
gi beli kusyen bru opah...
hahha.... perghhh bru kol 11 aku rse mcm dh kol 3 ptg die pnye pnas
dari satu kedai ke satu kedai.. aaaiihhh pnt bebenor rsenye...

aku gi tg malim ngn mak cik aku anjg, ateh, ucu, mak aku.. cozen aku, pida n aku
mcm sempit gak la kn kt blkag tu..kete persona mak cik aku tu bkn van kn..so xde la beso sgt..mak aku kt dpn relx je.. siap tdo ag
ahhaha.. aku n mak cik siap gelak lak..

pnt round kt tg malim.. gi slim rver plak...
perghhh.. siap nmpk polis kot kt tepi jaln..
"piee tunduk piee... hahhaa" wt gelak jew.. takot polis nmpk kteorg mcm sardin dlm kete..hahaha
smpai slim river.. haiiihhh ni la pekan yg aku slalu gi dlu....
aku nk fie gi follow mak cik aku anjg..
yg si mak aku, ateh n ucu gi cari kusyen..
si fie ni smpt gak la mengepau anjang aku shawls..hahahah

dlm kte otw nk balik tbe2 phone ucu brbunyi
haaaaaaa....mak lang aku kt umah dh bising..
die bru smpai kteorg xde.. xde org nk msk..
ahhaha.....
ape ag.. si ucu wt drama tv...
"ariana.. ckp kt mak lang..kteorg kt balai polis mokde die trlnggar lps tu trmbuk org"aku n yg lain mcm nk mati tahan gelak..ahhahhaha
adoiii.... lmbt btol rse nk smpai umah time tu...

smpai umah ape ag..kne bebel ngn mak lang..
hahaha...
lps tu tlg ptong daging ape yg patot..
lps tu aku bring.. pnt r.. pale berat sbb x cukop tdo...

mlm tu time brbuka..gler r..mcm2 lauk makn...
ada lauk kari kmbeng,dagin msk kicap, sup tulg, aym pencen lemak cili padi...
yang xleh blah..
ucu aku makn smpai penoh satu pinggan die...






last2.. xhbs pon.. hahaha... taon ni turn cuci pnggan si iqa n si pipi
hahaha.. bsuh la korg ye.. kak ti dh brsara da...hahhaha
lps tu mlm tu bdk kecik main bunga api.. org tue main mercun..
aku tgk jew.. x brmnt nk main..
tp sian kot.. ank si kak long si ar-rayyan nages sbb terkejot bunyi mercun
si anak ucu dlm buai leh terjaga..hahahhaha....
kesian.......

Thursday, 1 September 2011

haRI rAYa DatANg laGi... part 1

oke.. kt post kali ni aku nk cter psl hari rya aku lak..
aku balik kg ari isnin pg.. mak aku n fmily aku balik ahad subuh..
dats mean spnjg ahad tu aku duduk umah sorg2..
subuh2 mak aku dh kejot pesan itu ini
aku dengan mke mamai dengar je..
-bsuh kain,
-sidai kain
-lipat kain
-rumah kems
-paip ari jgn lupe tutup
-api dapur tgk
-pwngi mah jng lupe psg b4 kuar
-kunci umah elok2
lps mak aku gerak.. aku pon tdo..hahhaha
ngntok gler.. mlm2 tdow lmbt tgk tv..

bgn pagi aku dh dok temenung.. pe benda nk wt dlu ni..
dh fkir pnye fikr kain r kene settle dlu.. ptg aku nk kuar beli brg jap..
krg ujan x psl-psl jew..
lps tu aku wt la keje lain.. bsuh pnggan yg xbsuh...
siap sume keje ak pon siap nk kuar..
mle2 kalo ikot hati ni mls bebenor nk kuar.. mklom la.. aku ni bkn ske brjaln sgt
tp sbb bju rya x beli lg kne la kuar gak
dlm kol 3.00pm aku smpai kt plza alm sntral..
mak aii berasap je aku tgk ble sume bju kurng yg aku datg aritu hrga die 200++ leh lelong dlm hrga 150 je... aissshhhh....
tp.. aku x beli pon sbb bju kurg dh beli .. mne leh beli byk2 bget lari daaa....

dh siap beli brg aku gi round2 kt complx pkns.. cari shwls..
mak aii shawls byk aku x brknenan
last2 berkenan kt 1 shwl ni.. hrga die 23hinget.. amek ko..
adoii.. dlm baget pnye baget.. over baget da utk shawls

dh siap beli brg aku balik... adoii pnt kot. b4 tu beli mcd utk brbuka pose..
dh siap balik umah mndi2 kms brg nk balik esok...
mle2 dok umah time siang xde takot sgt dh lme2 takot gak kot..hahha
dh siap packing brg.. trasa rajin lak nk gi cuci bilik air besor n kecik..
best gak kot main2 air ni...hahahha
tup2 ad msj masok
"ayongti mak soh bwk ini. bwk itu.."
adoii mak aku ni... byk btol soh bwk.. siap aku kne wt reminder dlm phone sbb takot lupe
klo lupe krg x pepsl bom atom meletop..

satu malm tu kot aku x tdo.. brjga smpai kesubuh..