Thursday, 29 December 2011

tentang dhia..





tentang dhia..
aku xde la follow sgt cter ni..mklom la..
student kn.. ececececececece....hahahha
aritu kt hostel tgk gak.. coz aku tgk on9..
tp dh lme2 dh xleh tgk da.. intrnt slow sgt..
cter ni nora danish kiut sgt..
mke die nages..mak aiii.. sgt comel ok..
n siyesly die sgt cntik bla bertudung.. :D
aku nk cter byk2 psl cter ni pon x leh gak..
tp tunggu aku downld nnt..lps hbs final aku nk tgk
tp ape yg pasti episod2 terakhir tu leh wt nages..
tp aku x nges ok.. mlu r.. krg jap gi kne bahan ngn mak aku ngn adik lelaki aku
cter ni kn.. aku leh rsa bila die tersepit antara nk pilih si zikir n si raffi..
waaaa...pengalamn gitu..hahaha(xde mknenyeee....)
watak antagonis dalm citer ni
fuhhh...wt aku rese nk cekek2 jew.. adooii.. ape da..jahat bebenor..
wt hero die.. not bad jst aku geram giler ble yg episod akhir tu
npe die xmperthankn dhia..sian gler kt dhia..
tp nk wt mcm ne kn.. die ank lelaki.. so die kne utamakn ibu die bru isteri die
lg satu cter ni seket2 "bomoh"tp tu la realiti..
zaman dh moden pon..tp ade lg yg jmpe bomoh....
ending die aku dh mcm dpt agak da time tgk last2 episod ni..
yg wtak si melly tu huhu..sgt ske..
menjadi gler wtak die...

aku: mem mke mem mcm pelakon la..
lectr: mcm spe?
aku: ala.. mcm yg blkon dlm cter jahat tu..yg gegster tu..
lectr: mcm melly ea?
aku:haaaa.... sbiji la.. sya dari awl sem nk tnya kot2 adik beradik ngn die ke..
lectr: eeee...xnk die jaht sgt..
aku: hahahhah..tp lawa ape..

Wednesday, 21 December 2011

blog aku diari aku

aku bkn dari family kaya..
sbb tu aku akn berusaha utk bljar n belajar...wlpn ade org pnh ckp x smti bljar tinggi leh hidp sng..aku akui sume tu..sbb rzeki,ajal,jodh,maut sume kehendak Allah...tp yg penting niat kta..lgpn x smtinya bila kita sng skrg kita akn sng smpai bla2..N xSmsti kita sush skrg kita akn sush smpai bila....Allah x akn ubah nasib seseorg melaikn kita berusha utk berubah..
aku nk berjaya bkn sbb nk KAYA...sbb KAYA bkn impian aku..
wlpn ade kwn2 aku yg nk bf yg KAYA tp enth r..myb aku x nmpak apa yg dorg cari kt "KAYA"..siyesly...aku xnk jd kaya....aku x twu npe.. ???
aku jst nk jd sorg yg mampu nk bals balik jasa parents aku n opah aku..
if nk blas jsa dorg x smstinya perlu KAYA kn...
klo bole stiap ap yg aku nk...aku nk dari titik peluh aku sndiri..
bkn gne wit parents aku....
sbb tu bila time cuti sem jew..aku akn kerja..
xkira la kerja apa..aslkn halal..
n aku xkisah kne jalan kaki jaoh...
hahaha..kt umah aku ade je nma motor..
tp..nk harap aku bawk..xpe la....
cukup la terlanggar dinding rumah aritu...
bkn nk tunjuk baik or ape..
tp.. if aku kerja mst ad somthg yg aku akn beli utk fmil or opah aku..
mcm first2 kerja time lps spm..wit hasil kerja aku tu..
aku beli baju utk mak,ayah,n adik lelaki aku.. utk adik pmpuan aku belikn rntai tp bkn rantai mas la..rntai slver korea.. n utk opah aku..aku jst bg wit jew..sbb opah aku..klo aku belikn brg jap ag..die bkn pakai..so baik die gne wit yg x sberapa wt blnja....time aku kt terganu pon..aku adew wit sket..aku mst ingt opah aku..wlpn bkn stiap sem..tp mst ade ole2 la.. aku belin tudung utk opah n mak or kopok2 kew..
ble keje time cuti sem pon sme.. enth r.. ap yg psti aku rse puas ble tgk org2 yg pentg dlm hdp aku gne brg yg aku bg.. :)sbb aku bkn slalu dpt belikn..time aku ade wit je aku leh beli..dats why aku hrp sgt..if satu hari nnt dh ad kerja sndri n sift yg ade skrg xhilng... aku takot sbb makin brjaya seseorg tu sift baik tu akn hilng..
sbb kita mkin digoda dngn nikmat dunia..wlpn sbrnya kta x sdr....mak aku pnh ckp..semntara leh belajr..beljar la....

Saturday, 17 December 2011

teman terulung...

pg2 bgn aku search lgu anuar zain..
tbe2 trjumpa lgu TEMAN TERULUNG...
mula2 dgr tros tringt kwn2..
kwn2 kt kmpus dlu..kwn2 kt fb yg aku rapat..
skrg bzi dh jrg dpt chat ngn kwn2 kt fb..
dh jrg dpt contct kwn2 yg kt kmpus dlu...
sori..

bila teringt kngn kt kmpus terganu dlu..
ayarkk... sdeyh wooo...
satu2 muka terlintas kt muka aku ...
meleleh air mata..aduhaiii...
byk kngn ngn dorg... TERUTAMA FARA FAUZIA
dh la roomate aku...
die la yg slalu guide aku stdy...
kdg2 klo aku tdo die yg gerak soh stdy..
die gak la klo aku x phm die ajar..
hmm...bila la leh jmpe dorg lg..
agk2 leh x nk gi kmpus dlu n tdo sne ramai2 balik...
nk rasai kngn satu persatu....
aku knl fara ni dari sem 1 kot..dari jiran bilik
smpai la jd housemate aku...
dari aku x twu nk make up..smpai la die ajr nk pakai make up..
die kot yg slalu dgr aku nye bebel ni..

kwn2 kt fb lak..aku x rapat sume
jst beberapa org je aku rapat...
yg sng nk borak wlpn x pnh jmpe..
ade yg chat dh nk msok 3 taon pon ade..ade yg knl dari zman myspace
smpai la ke fb..aku twu ade yg terasa bila aku dh jrg cht..
mntk maaf sgt2...bkn sombg tp bzi..
tp syes..bzi x bermkna aku lupe kt korg..
kdg2 ade yg anta msj..tp x smpt nk reply..
or time tu x de kdit. sori sgt.. bkn nk bg alsn
tp tu la reason die.. nnt nk jmpe r sume2 kwn fb aku yg rapat2 ni
ade yg pnh jmpe.. tp ade yg dh cht 3 taon tp x jmpe2 pon ade..
nnt kita jumpe sume k.. :)

Friday, 16 December 2011

buka mATa...BuKa Hati




kta kne ingt tw..wlpn satu dunia ni..x nk syg kita..
kita jgn takot or sdeyh..sb ALLAH akn sntiasa syg kita...

if satu dunia ni... xnk maafkn ksalahan kita..
kita kne ingt yg ALLAH sentiasa maafkn kita
if kita btol2 mnyesal dgn apa yg kita buat

if satu dunia ni..xnk dgr luahan hati kita..
kita kne ingt ALLAH tu sentiasa ada utk dgr luahan hati kita..
stiap luahan tu lbh bermkna sbb yg tahu hanya antara kita dan ALLAH

if satu dunia ni xnk tolg kita bila kita susah..
kita kne ingt yg ALLAH sentiasa ada utk tolong kita
n hanya ALLAH yg dapt tolg kita.. :)




Thursday, 15 December 2011

mlm td kn...rse mcm kne kaco je...

mcm bese la kn.. aku kn ske dgr citer jam 12 mlm2
hmm..... n mlm td aku tdo lambt la gak..
kol 3 kot bru tdo.. time tdo tu kn..
aku mcm trsedar yg ak ade dgr bunyi nafas kuat sgt..
mle2 ak cari gak pnye tu.. tp xde la smpai wt ak bngon ..
aku jst rapatkn kt fida je..
kot minah ni bunyi nafas die kew..
tp xde lak bunyi nafas die...
lps tu kn aku dh mcm x bpe nk tdo la kn...
aduhaiii..~~~
enth mcm ne tibe2 rse x leh gerak lak... rse mcm kne pgag je..
ape ag aku mcm wt bunyi cane ek nk ckp..
klo mlut korg kne tutup.. so korg nk brckp mcm tu la..
hahaha korg bygkn je la....
aku tgk si fida ni die trjga tp x twu r die mngigau ke.. or x..
hahahaha
tp yg pasti aku tdo balik tp mcm rapat gler r ngn fida....
time tgh sdp tdo....enth ape la plak si fida ni mengigau..
aku dgr die bercakp...tp ape bnda die mngarut aku x twu..
xmo r twu..takot woooo~~~ hahaha

mcm yg aku pnh citer dlu...
time dip lg r terok... dgr bunyi bby nages tgh mlm
bunyi pompuan gelak2..bunyi bilik ats tarik2 katil n meja~~

Wednesday, 7 December 2011

Citi kucing ku...

dlu..time kecik time aku tinggal dng opah aku kt kg..
aku ade sekor kucing tw.. opah aku ckp..kucing tu datg
since aku bby lagi lps aku secara rasminya duduk ngn opah aku...
mst trntnya-tnya npe aku dok ngn opah aku time kecik??
sbnrya time bby aku ni kuat sgt menangis....
smpaikn bila mak aku anta kt rumah pnjga.. penjaga tu xnk jga da
sbb aku nnges mnakutkn.... klo bby nanges xberhenti-henti mst r problm nk jga kn..
so mak aku anta kt kmpung.. bila dh lme kt kampung....
mak aku nk amek balik mmg opah aku x bg r..
dh syg la kata kn...n ble menginjak dewasa aku sndiri xnk dok ngn parents aku
aku lg selesa dok kt kg dngn opah aku...

ok berbalik pd kucing aku tu...
kucing tu aku nmakn die citi... tp xde la slalu sgt pnggil ct
slalu pngil MEOW jew...huhu
kucing aku ni die mix colour grey,white,itam
die kucing bertina.. aku time kecik2 slalu main2 dngn die
mklom la..nma pon time kecik...
lps tu kn aku syg kt kuncing ni... cume time kecik2 dlu aku ni mals byk main jew....
coz besenya klo bg mkn opah aku yg bagi...tp tu x bermkna aku x syg taw..
coz aku pon bg die mkn gak..jst bg mkn kt kucing tu sme2 ngn opah aku..
sbb ape aku syg kucing aku????
sbb if mlm2 or siang2 time aku n opah aku nk gi kedai
kucing aku mst ikot..die akn ikot smpai la depan rumah opah aku..
die akn tunggu aku or opah aku balik... die xde la ikot smpai gi kedai..
tp bsenye die mcm anta kiteorg separuh jaln..
n ble kiteorg balik..die pon sme2 msok umah....
sbb ape lagi aku syg kucing aku???
sbb tiap2 malm time tdo..die mst tdo kt luar kelambu tepi kepala aku... :D
so bila aku sedar..aku akn msokn die dlm kelmbu n bg die tdo sblh aku..
klo die terjga bsenye aku akn usap2 die... kucing kn suke kne belai
knpa aku ske kucing aku lg???
sbb kdg2 bila aku kne marh ngn opah aku... mst die dtg dkt kaki aku
die main2 kt kaki aku....
sbb ape aku syg kucing aku???
sbb die kn bila ade ular msok umah..mst die yg detect dlu...
so bile tgk die pndg satu tmpt tu lme n mcm ade somthg so kne la tgk..
coz kdg2 serangga besar pon die pndg gak...
sbb ape aku syg kucing aku...???
sbb die byk da lahirkn bby2 kucing yg comel2
n disebbakn faktor usia die yg tua...
ank2 kucing tu byk mati coz x cukup susu....
so aku la yg bsenye akn tanam ank2 kucing tu...

tp....................
kucing tu da mati...
aku ingt lagi time 2002 time tu aku umor 12
aku ade seminar upsr kt sekolh..kne tdo sne 2 ari
so bila balik..tgh best tgk tv aku tnye opah mne kucing
opah aku ckp kucing dh lme x balik....
aku sedeyh kot time tu... nagis teros..x twu npe...
lps tu..selang 2 or 3 ari..
aku terjumpa kucing aku bawah kereta lama pak cik aku kt umah tu..
kereta tu mmg pak cik aku letak kt situ..n kereta tu tmpt permainan aku n
cozen2 aku...konon bawk2 kete la time tu....
bila dh jmpe aku bg twu la opah aku...
bila aku tgk pak cik aku tanam kucing tu..
sdeyhnye...makkk aiii...x terkata..
aku ni klo nages x ske dpn org..
terutama MAK,OPAH,AYAH,ADIK BADIK,MAK CIK,COZEN sume2 la sng cter..
aku akn pakai tuala nk cover mke...
bila ingtkn balik kucing tu...
aku rse sdeyh coz die sgt setia..lbh setia dari org yg knl aku
aku ade pic ngn die... time tu kt ats tngga anjung umah opah aku
tp..... time tu aku selekeh...tgh isap botol susu..kucing tu sblh aku..
huhuhuhu....
kdg2 bila tgk wrna kucing yg lbh kurg sme dngn Citi ku tu..
aku mst tros tringat die..kdg2 aku pegang kucing yg aku jmpe tu
tp syg... kucing yg aku jmpe tu die x slmbut Citiku...
skrg umo aku dh 21 dh 9 taon die xde..
tp aku xpnh lupe Citi ku.... :D