Wednesday, 7 December 2011

Citi kucing ku...

dlu..time kecik time aku tinggal dng opah aku kt kg..
aku ade sekor kucing tw.. opah aku ckp..kucing tu datg
since aku bby lagi lps aku secara rasminya duduk ngn opah aku...
mst trntnya-tnya npe aku dok ngn opah aku time kecik??
sbnrya time bby aku ni kuat sgt menangis....
smpaikn bila mak aku anta kt rumah pnjga.. penjaga tu xnk jga da
sbb aku nnges mnakutkn.... klo bby nanges xberhenti-henti mst r problm nk jga kn..
so mak aku anta kt kmpung.. bila dh lme kt kampung....
mak aku nk amek balik mmg opah aku x bg r..
dh syg la kata kn...n ble menginjak dewasa aku sndiri xnk dok ngn parents aku
aku lg selesa dok kt kg dngn opah aku...

ok berbalik pd kucing aku tu...
kucing tu aku nmakn die citi... tp xde la slalu sgt pnggil ct
slalu pngil MEOW jew...huhu
kucing aku ni die mix colour grey,white,itam
die kucing bertina.. aku time kecik2 slalu main2 dngn die
mklom la..nma pon time kecik...
lps tu kn aku syg kt kuncing ni... cume time kecik2 dlu aku ni mals byk main jew....
coz besenya klo bg mkn opah aku yg bagi...tp tu x bermkna aku x syg taw..
coz aku pon bg die mkn gak..jst bg mkn kt kucing tu sme2 ngn opah aku..
sbb ape aku syg kucing aku????
sbb if mlm2 or siang2 time aku n opah aku nk gi kedai
kucing aku mst ikot..die akn ikot smpai la depan rumah opah aku..
die akn tunggu aku or opah aku balik... die xde la ikot smpai gi kedai..
tp bsenye die mcm anta kiteorg separuh jaln..
n ble kiteorg balik..die pon sme2 msok umah....
sbb ape lagi aku syg kucing aku???
sbb tiap2 malm time tdo..die mst tdo kt luar kelambu tepi kepala aku... :D
so bila aku sedar..aku akn msokn die dlm kelmbu n bg die tdo sblh aku..
klo die terjga bsenye aku akn usap2 die... kucing kn suke kne belai
knpa aku ske kucing aku lg???
sbb kdg2 bila aku kne marh ngn opah aku... mst die dtg dkt kaki aku
die main2 kt kaki aku....
sbb ape aku syg kucing aku???
sbb die kn bila ade ular msok umah..mst die yg detect dlu...
so bile tgk die pndg satu tmpt tu lme n mcm ade somthg so kne la tgk..
coz kdg2 serangga besar pon die pndg gak...
sbb ape aku syg kucing aku...???
sbb die byk da lahirkn bby2 kucing yg comel2
n disebbakn faktor usia die yg tua...
ank2 kucing tu byk mati coz x cukup susu....
so aku la yg bsenye akn tanam ank2 kucing tu...

tp....................
kucing tu da mati...
aku ingt lagi time 2002 time tu aku umor 12
aku ade seminar upsr kt sekolh..kne tdo sne 2 ari
so bila balik..tgh best tgk tv aku tnye opah mne kucing
opah aku ckp kucing dh lme x balik....
aku sedeyh kot time tu... nagis teros..x twu npe...
lps tu..selang 2 or 3 ari..
aku terjumpa kucing aku bawah kereta lama pak cik aku kt umah tu..
kereta tu mmg pak cik aku letak kt situ..n kereta tu tmpt permainan aku n
cozen2 aku...konon bawk2 kete la time tu....
bila dh jmpe aku bg twu la opah aku...
bila aku tgk pak cik aku tanam kucing tu..
sdeyhnye...makkk aiii...x terkata..
aku ni klo nages x ske dpn org..
terutama MAK,OPAH,AYAH,ADIK BADIK,MAK CIK,COZEN sume2 la sng cter..
aku akn pakai tuala nk cover mke...
bila ingtkn balik kucing tu...
aku rse sdeyh coz die sgt setia..lbh setia dari org yg knl aku
aku ade pic ngn die... time tu kt ats tngga anjung umah opah aku
tp..... time tu aku selekeh...tgh isap botol susu..kucing tu sblh aku..
huhuhuhu....
kdg2 bila tgk wrna kucing yg lbh kurg sme dngn Citi ku tu..
aku mst tros tringat die..kdg2 aku pegang kucing yg aku jmpe tu
tp syg... kucing yg aku jmpe tu die x slmbut Citiku...
skrg umo aku dh 21 dh 9 taon die xde..
tp aku xpnh lupe Citi ku.... :D

No comments:

Post a Comment