Sunday, 5 February 2012

syA menJADI cikGU tadIKA

2/2/2012 aku jd ckgu tadika..
mula 1/2/2012 tu aku dpt kerja kt kdai tudung..
tp bila difikirkn msa 11 jam kerja
dari pg smpai mlm... lbh baik aku amek kerja cikgu tadika tu
dekat je dngn rumah..gaji mmg x mahal..tp best..
sbb aku kn ske budak2.. so mlyan dorg je la..

first day aku kerja situ aku tanya kt yang orang handle tu..
nnt budak2 nk pngil aku ape.
lps tu dia ckp meraka akn pngil awk CIKGU..
aku dalam ati alahaii... takotnya..
hahah

first time msok kels budak2 dah ckp "hye cikgu"
honestly berdebar kot..dalam hati..ape bnda la aku nk ajr dorg..
coz mngu pertma tu aku bebas nk ajar apa...
msok mnggu kedua kne ajar sains..
first day macm2 ragam..
wlaupun penat..siyes pnt tapi aku enjoy..

first day kt tadika tu aku soh dorg knlkn diri..
aduhai...sume kiut2 habs..
dh tgh ajr tu tbe2 ade murid tu ckp
"cikgu cntik la..hahahha" aku :hah??lps tu snyum teros smbung ajr..
hari prtma tu aku soh dorg wt latihan dlm buku aktivit
aku tunjuk dlu mcm mne nk buat..
lps tu dorg dh siap wrna tunjuk kat aku..
comel la... mcm2 wrna gajah aku dpt tgk..ade wrna pink la.purple la..
tp besela budak2..")

time lps rehat aku bercerita..
siyesly dh mcm pertndign bercerita..
haha..nseb bek xde org..klo x..
tak pepasl kene gelak..
hahahha....

lps tu bla dah nk last2 kelas tu..
tbe2 ade sorg dak ni ckp
teacher2 esok datg lagi tw..
siyelsy happy coz..
dorg mknanya suke r kn aku jd ckgu dorg.


esok pon sme..tp esok tu 3 buku teros aku brcrita..
coz dorg nk aku bercerita
so lps reht time dah nk balik tu aku teros cerita
smpai ilang sore gak la.
sbb dorg berebut2 duduk dpn aku
mcm2 sore" cikgu sya tak nmpk..
aku tunjuk buku kt kanan.. dah tunjuk buku kt kanan
tibe kt kiri"cikgu sya tak nmpk" mula2 pening gak..
last2 aku pusing2 kn buku tu..

kt kelas tu majorit sume dah kenal huruf2 dah pndai bce sket2..yg simple2
ade sorg budak tu nma dia faiz dia ni sweet sgt..
dia ni time aku tgh ajr kt dpan tibe2 dia ckp faiz syg cikgu
alahiii terharu sehhh...
if aku bg soaln sume berebut-rebut2 nk jawp..
tu yg aku suke tu..

yg paling bes kn..time aku tgh ajr ad dak yg tbe2 peluk aku..
haha..ada yg time aku tgh ajr kt dorg..kt tmpt dorg..
dorg leh lentok pale atas bahu aku...
alahaiii.. mnjanya..
huhu