Thursday, 31 May 2012

terpulang

ske hati la.. klo tanya aku pon ko bkn nk dgr..

Tuesday, 29 May 2012

kejutan..

2 minggu b4 cuti sekolah buncit tnya aku free x time 27, 28, 29? time tu aku free sbb cuti.. aku tnye la npe..die ckp yg kwn die dr johor stdy kt utm bngi ke ape..xsure.. so kwn die nk dtg shh alam...buncit ckp yg die ade kirim brg kt kwn die tu.. so aku pon tnye r..brg ape..die ckp "Ada r" tp dalam hati aku... byk kali tnye die xnk bg twu....die ckp yg kwn die tawu masjid shah alam je kt shah alm.. so aku ckp r.."xpela if mcm tu aku tunggu je la kt msjid shah alam... so ari ahad buncit msej bg twu yg kwn die brtolak malam dari johor.. so pagi isnin bru dpt jmpe aku..aku ok je la... tp dalm hati aku ape bnda la die nk bg ni...sb aku x ske die mbzir tuk aku... tp die still tak ckp... pukul 8 lbh or 9 die ckp kwn die da brtolak.. tp kwn die singgah mne enth nk beli brg.. aku ckp xpela mcm tu...so aku mls gerak dlu... tp dalm hati aku npe ea die xbg no kwn die kt aku... lps tu die ad bg twu yg kwn die gne ni singapore..so mahal... so aku mls nk fikr...dalam hati aku sbrnya hrp die yg dtg...aku ade ckp npe bkn die yg dtg..die ckp die keje...n lgpn die bzi nk prepare nk gi imgrsen so mcm time nk kuar umah tu jalan kaki nk gi tnggu teksi... mcm xbpe nk brmya jew...hahahha ye r...klo buncit yg dtg..laju je aku gerak..hahah xsmpai separuh jalan aku dpt teksi...senang lak dpt teksi pgi tu...:-)) aku iso gak kwn die tu x jmpe jalan...sbb die byk kali kol tnye jalan.. klo tnye aku mmg xdpt tolg la....hahha... lps smpai kt msjid shah alam aku tunggu r kt pintu msok... sbb buncit ckp yg kwn die dia tunggu kt pntu masok...lps tu aku kol buncit tnye kwn die kt ne?coz aku pnye r pnat intai dlam kete yg ada kt situ...sbb buncit ckp kwn die pmpuan dtg ngn kwn2 die...so tntu r aku nye fokus kereta yg ada perempuan lps tu buncit kol ckp yg kwn die tu soh tunggu kt luar tunggu kt tpi jalan sket kn... sbb sng nmpk..dari jaoh aku ade nmpak kereta wrna putih mcm slow2 je jaln...tp aku nmpk lelaki 2 org so aku wt bdo jew la...sbb skrg ni aku cri kereta yg driver die prmpuan...ma aku melilau r intai tempt len...tup2 kereta putih tu berhenti kt dpn aku... skali tgk driver...nyaris2 aku PITAM..rupenye buncit ngn kwn die... xterkdu smpai x twu nk ckp ape...yg psti ag mggigil la... gile ko...sbb mlm tu aku tipon die tnye die kt ne die leh ckp yg die tgh beli brger sbb adik lelaki die pesan... so da terang2 r die kt johor kn..so bila die dpn mata aku rse mcm xtwu r nk ckp pe...so time tu decide gi jsco bkit raja n ptg tu gi i-city ngn kwn die n kakak kwn die... :-) to buncit tanx sb dtg jaoh2... :-)

Thursday, 24 May 2012

Melawt Rumh Hntu

hari ni kt kmpus aku,ira,mira,siti,yoya,nini gi msok umah hantu tw.. umah hntu ni bkn la umah hntu btol2.. tp jst event yg ada stdnt wt.. si fida pon ikot..tp die tunggu luar.. perghh mle2 smpai ramai gler kot yg dtg.. spnjg tunggu utk turn kiteorg tu..mcm2 aksi kteorg tgk org kuar dari rumah antu tu.. ada yg nages..ada yg jerit..ada yg mke da merah2.. wktu yg dtggu pon da tiba.. b4 tu msok tu da susun da spe yg gi dlu spa yg dok blkg.. ok mle2 msok hntu yg kiteorg jpe mcm scienties tw.. smpai kt part tu antu tu da wt seram2 da..aku ni dok pndg je la mke die.. time ada kt hmster..perghh pnye r bau busuk..hahah lps tu tersekat tw...rupenye slh jln.. yg antu ni asek wt bunyi jew..nk je aku cepuk..hahha. lps tu da sttle bab tu.. kteorg lalu kt part ada hantu permpuan tgh sikat rambut.. lps tu die dok pndg...lpas tu tibe2 jerit.. da r kuat.. die jerit kt tepi aku n siti.. lps die jerit aku tepuk bahu die ckp.. "SABAR EA" haha lps tu ada bab terowong tw.. time ni aku jerit siket..sbb time ni aku xtwu nk msok cm ne.. lps tu time spnjg jaln b4 ni aku pgang blkg siti.. tp bla dalm terowng tu leh lak terlepas pgang.. last2 aku tertinggal kt dlam terowng tu.. lps tu aku pandang skali imbas kiri kanan.. lpas tu aku jerit..lps tu cpt2 gi kt siti.. haha..lps tu aku fikir balik..asl aku jerit??hahhaa lps tu kiteorg jln lg..ad antu bby .. tp antu bby ni size die xmcm bby r.. lps tu aku dok pndg aku leh ckp.."eee...comelll" hahhah.... lps tu die ikot rupnye..ingt sparuh jalan.. lps tu time tgh kwn2 aku kt dpn ni jerit2 n benti tibe2.. aku mcm ada dgr ada bnyi nafas org kt blkg aku.. rupnye antu bby tu.. ape ag..kne r kn.. xpsl-psl aku tepuk bahu die "lps tu ckp JAHAT R" siyes terkejot kot.. lps tu ada ag jmpe antu..antu pmpuan.. lps tu aku pndng jew..aku ckp comel2... siyes comel kesian pon ada..mst lme gler dorg nk bwk wtk antu tu. pjalan diteruskn lagi.. lps tu ad 2 antu tw.. part ni seram sket..aku mmg meremang sket klo ad org kt blkg ni.. cpt2 r pelok siti..hahah.. tp jap jew.. mane xnye.. si mira slah bwk msok jalan.. die bwk msok jln mati..ke ape..so mcm tersekat jew.. yg si antu ni..leh lak tengok jew kteorg tersekat..mst die nk tolg kot..haha kwn aku citer time tersekat..kwn aku ade ckp kt antu2 tu.."JAP EA" HAHHA lps tu ada suara org soh tukar arah.. so tukar lps tu..tibe2 nk dkt pintu kuar tu.. kwn2 aku yg dpn mnjerit.. rupney ada pmrpuan or lbh dknali sbg suster ngesot.. aku mcm terpinga-pinga gak asl dorg jerit.. rupenye patot r.. bla da tgk dorg lari..aku pon lari la.. klo org len kuar bkk sblh pintu jew.. aku n kwn2 aku kuar bukak dua-dua pintu... kitoerg kuar tergelak-gelak... myb sbb ramai msok kot..hahah pape pon..mmg bes kot..hehe

Sunday, 20 May 2012

terkenang....

td bkk pic2 kt fb aku n sdara aku.. tup2 trjmpe pic arwah moyang.. bila tgk pic arwah moyang siyes rsa sdih.. lps tu cpt2 bce surah Al-fatihah.. aku xde la rapat sangat2 ngn arwah moyang.. tp aku dlu kn duduk kampung ngn opah aku.. so aku slalu ikot opah aku gi rumah moyang aku tu.. bila da duduk ngn mak aku tu yg jrang jmpe arwah moyang aku.. slalu if gi jmpe arwah moyang aku dlu..slalu duduk atas katil arwah.. lps tu borak..lps tu aku n cozen aku slalu usik kulit arwah moyang.. arwah sgt pmbersih... lps tu ske tgk mke arwah..bersih tw.. time dpt twu arwah meninggal siyes terkejut.. hari selasa 15/5/2012 tibe2 mak aku call bg twu arwah da meninggal.. b4 ni arwah ad sakit..tp aku x gi pn ziarah sbb time tu bru msok stdy.. parents aku yg gi tgk.. bila x dpt tgk moyang aku sakit.. aku rancg ingt nk tgk moyang time aku cuti sem nnt or b4 stdy week.. tp xsempat..tu yang terkilan gak..(time raya tahun 2009 klo xslah time raya aku pnh pakai gelang byk2 tw... lps tu aku bg arwah moyang satu gelang manik..tahun 2011 aku tgk.. arwah still pakai lg wlpn warna die da xda..if orang lain aku rsa da buang da..) time smpai kmpung kn..time bce surah yassin.. aku rse mcm xcye jew yg moyang da xda... sbb slalu klo balik kg moyang mmg kiteorang ramai2 mgadap arwah.. borak2.. teringat2 die snyum n gelak.. sdeyh weii..sbb kali ni kumpul ramai-ramai sbb arwah da xda.. tp apa pun aku terima qada dan qadar Allah.. lgpn stiap insan didunia ini pasti akan kmbali kepada penciptanya.. apa pun sbg cicit arwah..aku doakn arwah ditempatkn dikalangn orang yg beriman.. amin.. (Al-fatihah)

udang mask Petai..

Saturday, 19 May 2012

membebel..

cube korg perhatikan orang yg membebel ni kdg2 mcm bersenam... cube tgk..kdg2 lps orang membebel..mst die rse pnt.. mne x pnt mulut asek bergerak pok pek pok pek.. hahaha....(mcm pnglaman jew kn..) kdg2 terfikir jgk npe orang ske membebel.. antara lelaki ngn permpuan spe lbh kuat membebel.. brdasarkn permerhatian aku.. perempuan kuat membebel.... tp wlpn lelaki jrg membebel.. sekali die membebel.. lg TERUK dari perempuan.. sbb klo lelaki membebel..dorng diselang seli mcm mrh.. klo prmpuan membebel... dorang bercakap jew.. jst dgn nada yg laju..dan suara yang kuat.. tp siyesly aku xske dgr orang membebel.. tp aku SUKA membebel...hehehehe tp bza tw klo aku membebel atau marah... membebel tu len.. klo mrh tu len..sush r nk terangkn..

Friday, 18 May 2012

salad potatoes (atieku)

pagi2 leps solat subuh baring balik tgk cter.. lps tu tgk jam da kol 7.30.. aishhh...xleh jadi ni..takkn nak baring2 lagi.. lps tu teringat kentang, mayonis,bwg bombay yg aku bwk dari rumah.. lps tu teros bngun brsiap-siap nk wt salad potatoes .. amik kentang lps tu dok dpn tv..layan super mama smbil potng kentang.. lps tu potong bwg kasi hiris dadu.. lps tu hiris sosej.. lps tu hiris daun bwg sket.. da siap potg kn...rebus kentang bg empuk.. b4 tu asingkn siket kentg untk djdikn bahan wt sos.. yg kentg utk wt sos tu aku blande die dgn lada hitam n bwg siket... lps tu aku tumis bwg n kentang td gne majerin.. da mcm garing2 sket tros msok kentang yg dikisar dngn lada hitam tu.. taruh air sket kt dalam blnder tu lps tu goyang2 sket..lps tu msokkn air tu dalm kuali.. lps tu bg die kering n pekat..(jgn lupe letak garam) ok..yg kentang empuk tu tapis elok2..lps tu letak dalm bekas..(klo x tapis elok2 nnt berair) letak r mayonis.... lepas tu gaul....lps tu tabur serbuk basil n oregano..(brg aku rmbat dari rumah) lepas tu bila yg dalam kuali tu da kering pekat..tuang atas kentang yg da digaul dngn mayonis gaul smpai rata..mayonis tu aku belasah je letak bpe byk aku nk.. hehehhe... da tu aku rse..emmm...emmm...emm..emmm.mcm kurang garam...hahah (aku ske masin) aku letak siket garam n tabur serbuk basil tu....lps tu rase lagi.. byk gak aku rse..da x mcm rse jew.. da mcm mkn..hahha lps tu letak dalm bekas letak dalm peti ais kasi sejuk.. sbb kwn aku mira die slalu bwk salad kentg jst cara die wt xsme kot.. sdp mkn salad ni if die sjuk..hhahah.. jap2 mle2 aku bget nk mkn ni je utk 3 hari.. tp..tp..tp..mcm xsmpai 2 ari aku leh hbs kn jew... NMPK X AKU KUAT MKN