Thursday, 24 May 2012

Melawt Rumh Hntu

hari ni kt kmpus aku,ira,mira,siti,yoya,nini gi msok umah hantu tw.. umah hntu ni bkn la umah hntu btol2.. tp jst event yg ada stdnt wt.. si fida pon ikot..tp die tunggu luar.. perghh mle2 smpai ramai gler kot yg dtg.. spnjg tunggu utk turn kiteorg tu..mcm2 aksi kteorg tgk org kuar dari rumah antu tu.. ada yg nages..ada yg jerit..ada yg mke da merah2.. wktu yg dtggu pon da tiba.. b4 tu msok tu da susun da spe yg gi dlu spa yg dok blkg.. ok mle2 msok hntu yg kiteorg jpe mcm scienties tw.. smpai kt part tu antu tu da wt seram2 da..aku ni dok pndg je la mke die.. time ada kt hmster..perghh pnye r bau busuk..hahah lps tu tersekat tw...rupenye slh jln.. yg antu ni asek wt bunyi jew..nk je aku cepuk..hahha. lps tu da sttle bab tu.. kteorg lalu kt part ada hantu permpuan tgh sikat rambut.. lps tu die dok pndg...lpas tu tibe2 jerit.. da r kuat.. die jerit kt tepi aku n siti.. lps die jerit aku tepuk bahu die ckp.. "SABAR EA" haha lps tu ada bab terowong tw.. time ni aku jerit siket..sbb time ni aku xtwu nk msok cm ne.. lps tu time spnjg jaln b4 ni aku pgang blkg siti.. tp bla dalm terowng tu leh lak terlepas pgang.. last2 aku tertinggal kt dlam terowng tu.. lps tu aku pandang skali imbas kiri kanan.. lpas tu aku jerit..lps tu cpt2 gi kt siti.. haha..lps tu aku fikir balik..asl aku jerit??hahhaa lps tu kiteorg jln lg..ad antu bby .. tp antu bby ni size die xmcm bby r.. lps tu aku dok pndg aku leh ckp.."eee...comelll" hahhah.... lps tu die ikot rupnye..ingt sparuh jalan.. lps tu time tgh kwn2 aku kt dpn ni jerit2 n benti tibe2.. aku mcm ada dgr ada bnyi nafas org kt blkg aku.. rupnye antu bby tu.. ape ag..kne r kn.. xpsl-psl aku tepuk bahu die "lps tu ckp JAHAT R" siyes terkejot kot.. lps tu ada ag jmpe antu..antu pmpuan.. lps tu aku pndng jew..aku ckp comel2... siyes comel kesian pon ada..mst lme gler dorg nk bwk wtk antu tu. pjalan diteruskn lagi.. lps tu ad 2 antu tw.. part ni seram sket..aku mmg meremang sket klo ad org kt blkg ni.. cpt2 r pelok siti..hahah.. tp jap jew.. mane xnye.. si mira slah bwk msok jalan.. die bwk msok jln mati..ke ape..so mcm tersekat jew.. yg si antu ni..leh lak tengok jew kteorg tersekat..mst die nk tolg kot..haha kwn aku citer time tersekat..kwn aku ade ckp kt antu2 tu.."JAP EA" HAHHA lps tu ada suara org soh tukar arah.. so tukar lps tu..tibe2 nk dkt pintu kuar tu.. kwn2 aku yg dpn mnjerit.. rupney ada pmrpuan or lbh dknali sbg suster ngesot.. aku mcm terpinga-pinga gak asl dorg jerit.. rupenye patot r.. bla da tgk dorg lari..aku pon lari la.. klo org len kuar bkk sblh pintu jew.. aku n kwn2 aku kuar bukak dua-dua pintu... kitoerg kuar tergelak-gelak... myb sbb ramai msok kot..hahah pape pon..mmg bes kot..hehe

No comments:

Post a Comment