Monday, 23 July 2012

rutin di bulan PUASA

time cuti sem ni aku wt keputusan nk keje..
skurgnya dpt gak duit extra wt blnja nnt bla msok sem or simpan2 sket..
ok kje aku hari biasa msok kol 11 blik kol 10 mlm or 10lbh..dpends pd situasi..
so mmg rutin aku jalan kaki dari tmpt keje ke rumah dlm 15 minit gak..
motor ade..tpppppiiii AKU TAK RETI BAWAK..cukup r aritu aku bljar ngn adik aku lps tu aku lnggar dinding umah!!!
klo time mlm if ayh aku balik awl ayah ak amik if xde terpksa la jln kaki..
klo ikot kn da lme da aku jln kaki ni.. dari dlu ag..
mcm2 pngalaman kott...ade pak cik bru blik msjid agknya time lalu sberang jln siap ckp..
1)"sayang nk balik?" euuww...geli wooo...
2)ade lelaki dlm kete bye2 time nk belok..da r hon aku siott jew...
3)dlu la pnh ade motr tbe2 berhenti soh aku naik..MMG XLA AKU NK NAIk!!
so ape biasnya ku akn buat klo time jln..aku kn sdiakn payung..pgang payung bkn lenggan2 tw..tp pegang mcm nk PUKUL orang.. klo nk kira takot or x..mmg aku takot..
tp insyaallah..aku yakin Allah akn lindungi n hndari aku dari bnda2 yg xelok..
lgpon aku blik bsenye time org blik smbhyg terawih so xde la sunyi..:-)
skrg da msok 3 ari puasa..Alhamdullillah stakt ni leh lg bertahan time keje..
keje bse2 je pon..huhu.. time bkk pose ase mkn nasi jew..
balik umah lg r..ratah itu ratah ini..byk gler aku mkn..
xtwu kemana diet aku...tp biar la..diet ke x diet ke sume ke tepi dlu..
sbb slgi kita dpt rsa nikmt mkan ni kita mkn la..tp jgn melampau2..
bkn ape..andai kata Allah tarik sume nikmt ni..conth mcm sakit ke..
stiap mknan yg kta rse tu xde rse pape pon..
bsenye lps ratah lauk2 aku akn on9 jap..lps tu mandi...
lps tu solat n mengaji lps tu baru lelap kn mata...lps tu mlekan rutin yg sma esok harinya....


Tuesday, 17 July 2012

termalu sndiri~~

mlm td rse mcm nk jerit2 jew..adoii
first mlm td kdit aku xde..so aku gne kdit adik aku msj buncit jap.
da r kdit adik aku tu semput.... so buncit call no aku..
so lps tu enth cane aku majok~~
so lps call aku msj buncit gne no adik aku..
but!!! aku salah send!!
sempot aku~~~~ bla nk send balik sori..
kdit adik aku lak hbs...haaaa sudsa~~
mcm ne ni..da r ayt majok glerrr~~ haha
lps tu cane..puas gak r aku tnye kwn2 aku if ade kdit lbh share kt adik aku rm2 ...
nseb bek ade sorg kwn ak ni...die share..so dpt la aku send msj sori kt org yg aku terslh send tu..
aisshhh...silap aku b4 send aku xchek no yg aku tekan tu~~ tu yg slh~~
mklom la..tgh majok~~~
kelam kabot aku mlm td~~

Monday, 16 July 2012

hmmmm~~~

bila ku lihat bulan jauh disana~~~errkkk...memang tak la aku nk brjiwang2 mlm ni~~haha
serabot gak ni..tgk si kwn aku teha n eyla da hbs dgree..
aku ni bla nk hbs..lgi SATU TAHUN+++
bila dfikrkn smula..npe la aku xnk amek pnyerapan time dip dlu..
ni siap nages dpn ayah..xpnh2 dibuat aku nges dpn mak ayah aku...
mlu seh klo diingtkn~~
tp nk wt cane.... lgpn kos yg aku dpt tu aku xmint..
tp kos yg skrg ni bkn la aku mint sgt..
minat aku more pd seni2..
conth mcm dr tingktan 2 ag aku mnt nk jd preka fsyen....
tp aku takot terbeban..sbb ustazah aku ckp if aku reka bju seksi n aku wt org pkai bju tu..
aku dapt saham dosa tau~~ tu yg impian ku terkubur disitu..
lps tu kn aku mint bnda2 yg memerlukn kreativiti aku...
conth mcm memask..aku x ske ikot resepi bulat2..bsenye aku akn tmbh sndir bnda2 yg aku ske..
tup2 time degree ni aku dpt HR
siyes agk pning la..lgpn kt sini aku xde kwn mcm FARA FAUZIA
yg bsenye akn ingtkn aku stdy2 tp dngn cara brhemah~~
apa yg dimksodkn kt sini xde wt aku rse mcm poyo..
fara fauzia pnye cara len... die bek..
slalu ajr aku...lgpn bla dok sbilik ngn die ..die slalu stdy..
so bila tgk die stdy aku pon akn terikut stdy skali..
OWHH FARA FAUZIA SAYA RINDU ANDA~~
mak aku da bsing da..bila ko nk hbs stdy ni...
msa mle2 dpt offer ni.. mak aku xsokong spnuhnya la aku smbg..
mak aku soh keje dlu..tp ayah aku orait jew..
lps tu mak aku tgk aku mcm siyes nk smbg stdy..
bru mak aku ok~~ tp siyesly aku pon pnt gak stdy ni..
da terfikr mcm xsbr nk hbs kn stdy..
lps tu keje...keje dpt gaji~~ aishhh~~~~~~~~

cinta si pembaris

ok first skali cinta si pembaris ni bkn kish aku..
tp kisah bff aku FARA FAUZIA dng bf die ZAINAL AZLAN
ape motif aku dngn hbgn dorg???hahah..
aku SAKSI detik2 awal perhubgn dorg~~ haha
ceeewaaahhh ayat xleh la bla ...
npe aku ckp cinta si pembaris????
hahahah...
kisah mereka bermula bergini..
jeng...jeng..jeng..!!!!
adela satu aritu aku ngn fara ni gi stdy kt libry.. tup2 ade sorg mamat ni si zainal ni la..
die gi pnjm pmbaris si fara...mslhnya die men redah je amek...
yg si fara ni da wt mke~~ hahahah klo diingtkn balik..mmg xleh bla~~
lps hbs stdy kiteorg bla..n pembaris tu pon jd milik si zainal tu..
start situ klo si fara ni nmpk je si zainal ni..sure r die wt mke...
klo leh ikot jln len..mmg die snggp ikot jalan len..
enth mcm mne dorg ni start msj...mle2 fara ni nk tak nak jew..
smpai aku pnh ckp..jgn xsuka sgt fara..kang jd laki ko..hahhaha
tup2 time cuti sem..fara call..die ckp..DIE DA KAPEL DGN ZAINAL..
hahahhah...tgk2 kn msin mulut aku...hahhaha
comel dorg ni.... haha
aku,athirah,kak teha dlu slalu gak teman si fara gi umah parents zainal
smpai mak zainal knl kiteorg..siap msk2 ag....yg pling kiteorg ske
rendg mak zainal~~ besss~~huhu
ingt ag time first time fara gi jmpe parents zainal die takot...
haha dlu aku xtwu mcm ne fara rasa...tp lps aku jmpe parents buncit aku tu..
siyess neves giler~~ haha




to korg 2 hope cpt2 tawen..n hepi2 slalu~~

Sunday, 15 July 2012

fobia dngn no xknl??

yup..honestly aku sgt takot utk jwp call yg xknl
so klo tibe2 aku jwp tu kira korg brtuah la tu...
bkn ape..msa beli no skrg ni..time mle2 aku gne no ni dlu..
fuuuhh~~~ seram beb..
bygkn la.. bru2 lps aku gne no tu...time tu aku xde la bg twu spe2 lg no aku..
jst kwn2 terdekt je la.. tibe2 ade no xknl msj and kol..
first tu ok lg..tgh wt ape sume..tp..aku xlyan.
mmg xla aku nk layan..enth spe2..n mmg aku bkn jnis layan2 org xknl ni..
mlm tu ade org call byk kali..pening weii..da la malm..
lps tu aku xangkt die msj2 die mrh2..(Ewaahh ske2 hati die nk mrh...)
lps tu esok tu die ad call lg...SERABOT tol time tu..
bila x jwp kn die siap msj ckp aku tgh ngn lelaki lain la ape la..
APE KE HAL NYE sume ini ??ewaaahhh....hahhaha
dr cara msj die seorg lelaki...myb no yg aku gne tu no tpon awek die yg lme ke..
parah weii manusia mcm ni...da r siap ckp bnda x snonh..
xpe2 saya maafkn anda...
pnh gak ade org msj siap twu npe ckp nk knl leh?
jwp nye adalah TIDAKKK!!!! hahaha
bkn pe..takot gak ni kwn2 sndiri ade sesi kene mngenakn ..
so start situ r aku xlayan sbrg no yg xknl...tp klo aku ade jwp tu..tu tnda tgh brani r tu~~

kurus

kurus?hmm.. fine dlu kn aku pnth post psl topik ni jgk..
mklom la dlu aku gemok sket..cop2 gemok byk..lalalal~~
tp taon hujung 2009 siyes aku da turun berat..
dari 55 jd around 49..klo nk diikutkn time aku form 2 lg r berat aku 59..
so bila berat aku da 49 ni bes r kn..bju yg xmuat time skolh sume da muat..
bygkn la aku ad satu bju yg time skolh xpkai sbb xmuat..
tup2 da muat.. taon lps time bln pose berat aku pnh cecah 47...
tp naik balik..~~ haha..
taon 2012 ni enth r..myb sbb hepi or da brubh kearah x fikr kn sgt mslh2..
slera naik.lgpn dok umah sewa..so rajin sket msk..
n bila da msk..ofcoz la yg tukn msk ni pon mkn gak...
so berat aku da naik 51~~~
pening2...so tgh2 sem tu aku diet r..konon nye xnk mkn nasi..
sbb aku ingt klo xmkn nasi je ok r kn..tp xjuga...
aku bru je lps tgk satu blog ni tw..die ckp klo nk kurs xleh mkn nasi,mhun,mee,Spagetti..
lps tu..bru aku terfikir ptot r xkurs2 n xturun2 berat
salah teknik rupenyE~~~bygkn la aku leh hbs kn SPAGETTI yg aku msk dlm kuantiti yg byk~~
fuhhhh~~~
so start skrg aku akn byk kn mkn lauk n kurgkn mkn2 yg xsptotnya..
bkn ape..kurus bkn sbb nk cntik ke ape ke..
tp aku nk kurus sbb aku nk rasa selesa...siyes beza tw bla kurus n berat naik ni..
klo kurus bdan rsa ringan n x mudah pnh klo wt ape2...
klo bdan naik ..siyes jaln lbh sket je da pnt..~~
hope dpt blik berat 49 or 48..hehe..klo dpt 45 pon mcm ok..
xpe2 slow2...~~

lari dari masalah????

tu la tabiat buruk aku..
ade setengah orang ckp klo ada msalah kita kne berani berdepan..
tp mcm aku jenis ske lari dari masalah..klo leh lari smpai gunung kinabalu..
konpem aku lari smpai gunung kinabalu tu~~hehehe
aku ni jenis klo leh xnk ada masalh pon....mls r serabot pale..
conth r kn..if ade yg aku rse mcm sakit hati or perlu kn msa utk menyndiri..
aku akn dlete kwn dari fb..tp kdg2 ade je yg aku terdelete~~
sori2..hahha...kdg2 men dlte je...redah jew~~xperasan pon..
tp aku add balik kn... mjok r ngn aku..kang aku debik kang..
tp dlm hdp ofcoz la ada mslahkn...MASALAH ITU MENDEWASAKN KITA...ececece
ok sbnrya depends~~ sbb kdg2 aku berhadapan dngn mslh tu..
n bsenye if situasi tu memrlukn aku menjaukn diri..bru la aku menjauhkn diri..
sehinggalah if aku rse yg aku dah brsedia nk berkawan semula da xde rse sakit hati wlpn sebsar hama...
ok fine..aku ni jenis SENTAP sket~~
hahahhaha~~ senget je kn...bak kata BUNCIT die ckp aku ni mnja sgt..
elooo...aku ank sulung kot!! xde mnja2 ni~~ tppppiii...mcm kanak2 sket ade r..
lalalalalalalallalalalallalalla~~~~
kdg2 mslh aku ni..aku ni kn..jenis byk fikir...bnda kecik pon aku fikir..
smpai kdg2 pnh kne mrh ngn buncit..sbb buncit ckp aku ni kdg2 trlalu brfkir bnda yg aku x ptot fikir..
sbnrya aku ni mcm tu la..~~ mcm ape ea...mcm2 kot~~
aku ni jenis cpt KALUT... conth mcm xjmpe dompet..mle r kalut nk cari..
mle la fkir da hilng la...da tertinggal la...adoii..pdhl ade je jst x perasan hahha....
lps tu ak ni jenis cuaiiii... bygkn la..aku slalu trtinggal phone...
pnh kan..lps balik rumah lps kuar ngn buncit yg time die wt kejutn tu..
time mkn kn..pnye r cari kt beg x jmpe..so fkir mcm myb tertinggal kt rumah...
bla da blik rumh..cari pnye cari..xjmpe...nseb bek time tu bpk aku balik..
aku pnjm hp bapk n call buncit... da r buncit time tu otw nk balik johr..
nseb bek x jaoh ag dari shh alam...hp aku tertinggal kt dlm kete die..
pncenye..time msok kete tu aku pgang je hp...tu yg tercicir tu...
byk kali kot..pnh siap teritinggal kt kelas time tu nk byr wit print..skali tgk dompet xde..
rupenye kt dlm kls kt fsk 6..time tu da  r nek tngga... perghh pnt weii..tp x kurus2 jgk~~ lalalallal

Saturday, 14 July 2012

kwn..

aku ad ramai kwn... tp skrg aku da mle memilih kwn... xsume kwn leh jd kwn BAIK... pnglamn ajr aku jd brhati-hati.. jujur aku ckp aku bkn la sempurna.. xsemua manusia tu sempurnakn...so normal dlm berkawan ada kecik hati,gadoh2 sket,n mcm2 ag r.. apa yang aku takot dlm brkawan adlh berkawan dng mereka yg ad utk kpntingan diri.. aku takot nk berkwn rapat sgt..sbb aku takot nnt bila dorg jmpe kwn bru yg cntik,pndai and mcm2 la..dorg akn gi ngn dorg..n time tu aku akn tnggal sorg2.. pnh terkilan siket..siyes pnh rse sdh sgt... dlu ade trip gi Melaka...time trip tu aku leh tgk spe kwn2 yg slama ni dikatankn kawn baik kawn rapat kawn yg slalu lepak sme.. tp Alhmdullilah..nseb bek ad kak nana and sara.. dngn dorg aku dok sbilik~~~ rse kosong je time tu.. ad satu peristiwa dlm bus yg smpai skrg wt aku kecik hati n teringt.. siyesly dlm bus tu aku nges kcewa gler~~ time tu aku bwk tedy bear so aku tutup mke la time nges...ad kta2 perli tp xpela mgkn aku pnh wt mcm tu kt die dlu...mne twu kn.. time kt sne aku byk jln ngn kak nana...nseb bek ade kak nana..since trip kt melaka aku mkin rpt ngn kak nana n kak nana slalu bwk aku gi stdy kt libry sme2...  since trip tu aku ske mnyndiri n lepak ngn org2 yg slama ni aku xrapt sgt..tp mngkn ad hikmh kot sume tu jd..coz klo x aku x twu rupnye bes lepk nngn dorg2 sume..siyesly aku rindu kot kwn2 aku coz aku syg dorg.. tp..kdg2 bila tringt bnda sdh aku jd sdh... tp..kne fikir mtg la..xkn psl beberapa pekara yg wt aku sdh smpai aku nk delete memori yg hepi2 ngn kwn2 aku.... aku tulis ni xde niat nk cari gdoh or ape..lgpn pn bnda ni bnda lame..n kta msing2 da hepi ngn life msng... jst bnda ni aku post sbb tibe2 aku teringt.. no tacing2 tw...apa yg penting aku nk korg twu..aku sentiasa doa korg berjaya n dpt ape yg korg impikan.. n nk korg tau AKU RINDU KORANG...