Sunday, 15 July 2012

kurus

kurus?hmm.. fine dlu kn aku pnth post psl topik ni jgk..
mklom la dlu aku gemok sket..cop2 gemok byk..lalalal~~
tp taon hujung 2009 siyes aku da turun berat..
dari 55 jd around 49..klo nk diikutkn time aku form 2 lg r berat aku 59..
so bila berat aku da 49 ni bes r kn..bju yg xmuat time skolh sume da muat..
bygkn la aku ad satu bju yg time skolh xpkai sbb xmuat..
tup2 da muat.. taon lps time bln pose berat aku pnh cecah 47...
tp naik balik..~~ haha..
taon 2012 ni enth r..myb sbb hepi or da brubh kearah x fikr kn sgt mslh2..
slera naik.lgpn dok umah sewa..so rajin sket msk..
n bila da msk..ofcoz la yg tukn msk ni pon mkn gak...
so berat aku da naik 51~~~
pening2...so tgh2 sem tu aku diet r..konon nye xnk mkn nasi..
sbb aku ingt klo xmkn nasi je ok r kn..tp xjuga...
aku bru je lps tgk satu blog ni tw..die ckp klo nk kurs xleh mkn nasi,mhun,mee,Spagetti..
lps tu..bru aku terfikir ptot r xkurs2 n xturun2 berat
salah teknik rupenyE~~~bygkn la aku leh hbs kn SPAGETTI yg aku msk dlm kuantiti yg byk~~
fuhhhh~~~
so start skrg aku akn byk kn mkn lauk n kurgkn mkn2 yg xsptotnya..
bkn ape..kurus bkn sbb nk cntik ke ape ke..
tp aku nk kurus sbb aku nk rasa selesa...siyes beza tw bla kurus n berat naik ni..
klo kurus bdan rsa ringan n x mudah pnh klo wt ape2...
klo bdan naik ..siyes jaln lbh sket je da pnt..~~
hope dpt blik berat 49 or 48..hehe..klo dpt 45 pon mcm ok..
xpe2 slow2...~~

No comments:

Post a Comment