Thursday, 13 June 2013

teMpAT PraktikAl

sebagai student semester lima atau akhir...
selain kne siapkn assgmnt yg brlmbak! kteorg kne cari tempat praktikal~~~
perghhhh mencabar sggtt =_="
first hantar 3 company je... karangkraf, mbsa, n satu lagi da lupe..hehe...(LHDN tp aku x anta sbb admin slh eja kt surat tu...so mcm biar je la..)
b4 tu aku ade call gak tmpt2 yang lain..tp majoriti sume amek budak2 pktikal bulan 6...
so kiteorg yg pktikal ujung bulan 7 tu..ketandusan tempat la jgak...
lps tu aku call mbsa ckp tmpt da penuh... call karangkraf xdpt2...
so lps tu mcm errkk..lps 2 mnggu decide post tmpt len...
so aku post resume kt 3 lagi company... isnin 27 may time tu cuti aku pon ape lagi pegi la post resume...
dengan pengalamn putus selipar tgh jalan..brseret2 aku jalan time nk gi kedai kasut... ngn ramai org gi tangkp gmbr bru..baget la sbnya pic lame x lwa...sje tngkp pic bru bg lawo sket...hahahha...

petang tu dalam pukul 4.40 hp aku kt ats time tu..ble da kol 5.15 aku tgk hp ade miskol..
no spe lak ni.. trus gi tgk buku yg aku slin alamt compny...kecewa...sbb no bkn dlm senarai...
tp enth npe..aku gi google no tu..tup2 kuar no karangkraf..
dalam hati..nk kol ke x..nk kol ke x....aishhh... xjd kol sbb da hbs office hours...
lgpn dlm hati rse mcm myb nk call nk wt survey kot...erkkk hahha
tup2 ari khamis time tu pagi dlm kol 9.15 no tu kol aku...
sbnya time tu aku tgh tdooo...(hbs rosak first perception)
tido lambat kot...kol 4.30 pg tdo siapkn assigmnt time cuti.
so jwp ngn sore confident wlaupun serak2 ni...hahahha
org tu : hello ni cik nur izzatie ke?
aku : ye saya...
org tu: awak ade hantr resume kan kt karangkraf...
aku: ade2..tp saya pnh call nk tnye feedbck tp xde org angkt..
org tu: saya nk offer awak tempt pktikal kt karangkraf, so awak nk x?
aku :nk2...(gle ko nk tolak..sush kot nk cari tmpt pktikal time bzi2 ni...)
org tu: ok nnt esok atau mggu dpn saya bg surat
aku: terima kasih encik... (turun bawh hepi semacam)

Alhamdullilah...dapat gak tempat praktikal...aku dpt prktikal kt salah satu ank compny kt karangkraf tu...tp still under karangkraf klo xslh..enth xtwu la plak...huhu... yg penting nnt jimat wit mnyk..sbb dekat ngn umah.. BERAZAM untuk try wt yg terbaik nnt kan..cube balajr banyak benda... mudah-mudahan sume brjalan lancar... mudah-mudahn sem 5 ni paper clean xnk cipta rekod repeat paper.... =_="