Tuesday, 28 January 2014

AKHIRNYA CINTA PEMBARIS DA TUNANG

macam entry yang pernah aku tulis before ni..aku kn ade cerita pasal kisah si zainal dan si fara ni..maklom la.. SAKSI CINTA PEMBARIS LA KATAKN..
kalau diingatkn balik..time tu aku kat libary ngn si fara a.k.a saloma.. tgh dok kt libary tibe2 si zena datang nk pinjm pembaris..mle2 bukak purse aku myb sb die ingt tu pensil box kot.. lps tu die bkk pensil box fara..
dia da ambik da kuar kn baru cakap nk pinjam.. faham2 la muka fara time tu..hahaha.. lps nk balik.. aku ckp kt fara xnk amek balik ke pembaris tu..dia cakap malas biar la.. 

punya la tak suka si fara kat zainal time tu..klo nampak zainal sure ikot jalan lain.. mulut2 pok pek pok pek..
hahahhha.. zainal lak dulu kasanova doooowwhhh... hahhahahhahahh aku pernah warning fara.. jgn tak suka sangat..nanti ko kawen ngn dia baru twu.. jeng jeng jeng.. hahhaha

tup2 ade malam tu si fara kol.. atie aku kapel ngn zainal..ok fine time tu mmg aku tergelak.. kan cek da habaq kat hang.. tu laaa xsuke sangatttt.. so start situ mula la sesi majok2 manja tw si fara ngn si zainal..
acah2 je fara tu majokk.. pdahal nk soh zainal pujuk.. (zainal klo fara majok sila bg bunga hahhaha dia suke..)kembang kempis hidung fara dapat bunga..hahhahaha

bulan 12/2013 fara soh datang kelantan... dia ckp die nak TUNANG NGN ZAINAL.. 
perghhhhh da one step da si fara ni nk jd si isteri.. cewaaaahhh. aku ni n kak teha pnye r terkial2 book flight..jap nk booked malindo tp da hbs promosi..last2 amek air asia.. start da booked ticket..stiap hari tnda kt kalendar. ye r.. xsabar ok kwan baik nk tunang.. hihihi..  kelas ko senahhh

so tunggu punya tunggu smpai la hari gi kelantan.. gi lcct lapar sb xmkn.. so beli sndwich.. amek koo sandwich satu n air mineral satu RM11.00. so sampai kelanta si fara, nini and nina (si kembar) jemput aku n kak teha.. first kterog gi kedai bunga, kedai barang kawen.. cari bunga untk bunga tangan.. da beli bunga pergi amek kek.. part kek ni xleh bla.. aku dalam kete x bercakap x bgerak.. takot pnye pasl pgang kek..
gila ko..kang terbalik kek x ke kurang hantaran dorg... xsbar gile time tu nk smpai umah fara..neves pegang kek..

ok malam tu tlg wt prop tunang, lps tu tlg sket jeee pelamin..lps tu aku membuta.. so fara n kak teha je la settlekn..haha ngntok beb..pagi2 bangon..amek cuti tw. keje ari sabtu smta2 nk dptkn cuti ganti..haha
esok pagi bangon2 siapkn bunga rmpai.. hihi first halus2 je aku n kak teha buat..last2 letih n lenguh da kasar da rupe bunga rmpai tu.. pukul 11 ktoerg x mndi2 lagi.. si fara dimake upkn oleh si kembar..lawaaaaa
so kembar sila bukk butik pngntin.. bunga tangn pon dorg yg wt..lawaaa

so dalam pukul 1 rombongn lelaki smpai.. tup2 aku n kwn2 lain kne beratur amek hantaran.. perghh maluuu
xpnhh..slalu kt belah2 barat ni pndai2 lelaki letak sndiri.. haha gigil weii hahah so sume da msok..time pak cik fara n pak cik zena discuss pak cik fara soh zena masok.. perghh dari jauhh kuning mnyala si zena pkai bju melayu.. ni da mcam nk nikah ni.. lps tu dok dpn ayah fara..hahahha .. haaaa lpe lak b4 tu fara kt dalam bilik die boleh intai kt tingkap.. tahniah nini ke nina yg brjya tngkp pic fara tgh skodeng zena smpai skot..haha 
dia neves kt dlm bilik kterog kt luar tngkp pic ape lagi kn nk buat.. so lps tu mak zena sarungkn cincin kt fara, perghh ayu2 gitu tw fara...nmpk lembut2 tw kt situ..hahha (cecececece dpn bakal mak mentua). yg si zena jap2 aku nmpk curi2 pndg fara.. hahha kantoii.. lps tu ayah fara lak sarungkn cincin kt zena..

da hbs sesi pkai cincin sesi makan.. n lps tu ape lagi TANGKAP GAMBAR LERRR.. 
so to zena and fara.. SELAMAT BERTUNANG.. ingat bertunang ni darah manis.. si fara xyah nk majok2 sgt.. haha xmo gadoh2 n hope hubungan korang kekal hingga ke akhir hayat.. tak sabar panggil fara MUMMY FARA maklom la..ciri2 keibuan tu da kuar da.. :P
                                                                                                                    
                                                          ni pic dorg muda2 dlu..haha


                                                          ni muka zena acah2 neves ke ape tu

                                                               ecece fara.. ayu ler tu :p

                                                         haha lame siket salam tu zena..

                                                     kiterog kt luar bilik ape lagi.. pic timee

                                          love u bff..hihi amek bau tunang siket nk tunang gak..